Sultan Aşkın: Planlı Bir Silivri İçin İmar Düzenleme Çalışmalarına Öncelik Veriliyor

MHP Grup Başkanvekili Av. Sultan Aşkın, önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz 6 Kasım Dünya Şehircilik Günü ve 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık Günü nedeni ile yaptığı konuşmada, “Yaşadığımız depremler ve doğal afetler nedeniyle düzgün bir şehirleşmenin ve doğal afetlere hazırlığın ne denli önemli olduğunu maalesef acı bir şekilde öğrenmek zorunda kaldık. Şehirlerin imar planlarının bu hususlar düşünülerek yapılması ve afetlere hazırlıkta önemli görevler de belediyelerimize düşüyor. Bu vesile ile göreve gelir gelmez Planlı Bir Silivri için imar düzenleme çalışmalarına öncelik veren ve Silivri Belediyemizin gururu olan ama sadece ilçemizdeki değil ülkemizin dört bir tarafındaki afetlere yetişen Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi Arama Kurtarma kısa ismiyle SAK’ı Silivri’mize kazandıran başta Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Sultan Aşkın: Planlı Bir Silivri İçin İmar Düzenleme Çalışmalarına Öncelik Veriliyor
Editör: Yaz Dostum
07 Kasım 2022 - 18:50 - Güncelleme: 07 Kasım 2022 - 18:57
Silivri Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı Meclis toplantısının I. Birleşimi, bugün Volkan Yılmaz Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda söz alan MHP Grup Başkanvekili Av. Sultan Aşkın, Kasım ayı içinde bulunan önemli gün ve haftalar ile olaylar ve ölümleri hatırlattı.

PENÇE ŞİMŞEK ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI

Sultan Aşkın, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Sayın Başkanım, değerli meclis üyelerimiz, sayın ilçe başkanım, değerli muhtarım, sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcileri, güzide basın mensuplarımız ve bizleri canlı yayında izleyen çok değerli Silivri halkımızı, MHP Grubumuz adına sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Öncelikle Pençe-Şimşek operasyonu bölgesinde el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Halil Yıldız'a ve piyade sözleşmeli er Fırat Güner’e Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum.

SİLİVRİ’NİN KURTULUŞUNU KUTLADI

1 Kasım Silivri’mizin kurtuluşunun yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere gazilerimizi ve bu uğurda hayatını kaybeden şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

TÜRK HARF DEVRİMİ HAFTASINA GENİŞ BİR PASAJ AÇTI

1-7 Kasım Türk Harf Devrimi Haftası. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, “Türk milletinin milli dili ve milli benliği bütün hayatında hakim ve esas kalacaktır. Bizim zengin ve ahenkli dilimiz yeni Türk harfleriyle kendini gösterecektir.” Ve devamla, “"Bugün yapmak zorunda bulunduğumuz çok değerli bir iş daha vardır: Yeni Türk harflerini çabuk öğrenmek... Kadına, erkeğe, hamala, sandalcıya, bütün yurttaşlara öğretiniz... Bunu yurtseverlik, ulusseverlik görevi biliniz.  Bu görevi yaparken düşününüz ki bir ulusun, bir sosyal topluluğun yüzde 10’u ancak okuma yazma bilir, yüzde 90’ı bilmezse, bundan insan olanların utanması gerek." Harf inkılabı, kolay okuma yazma olağanı sağlamasının yanında okuma alışkanlığını da artırmış ve yaygınlaşmasına zemin hazırlamıştır. Türkiye’de yapılan harf devrimi, diğer Türk cumhuriyetlerine yakınlaşmayı, Türk dillerine uyumlu bir yazı sistemi oluşturup ortak bir alfabe kullanılmasını da beraberinde getirmiştir. Bir kez daha Türk Hard Devrimi ve Haftası kutlu olsun.

AZERBAYCAN'IN 44 GÜNLÜK VATAN SAVAŞINDAKİ BAŞARISININ, ÜLKE TARİHİNİN EN ÖNEMLİ ZAFERLERİNDEN OLDUĞUNA DİKKAT ÇEKTİ

Can Azerbaycan’ın 44 günlük Vatan Muharebesi ile 8 Kasım’da kültür başkenti kadim Şuşa’yı kurtararak taçlandırdığı zaferinin yıldönümünü kutluyor, sevinç ve gururunu paylaşıyorum.

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASINDA FARKINDALIK ÇAĞRISI

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası. Lösemi tedavi edilebilen bir hastalık. Türkiye’de ve dünyada her yıl binlerce çocuk lösemi hastalığına yakalanmakta küçük bedenler uzun ve hassas bir tedavi sürecine girmektedir. Lösemili Çocuklar Haftası, minicik bedenlerdeki kocaman yüreklerin sevgiyle kucaklaşacağı, toplumsal farkındalığın sağlanacağı bir hafta. 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nın toplumumuza farkındalık oluşturmasına vesile olmasını temenni ediyor, lösemi hastalığıyla mücadele eden tüm çocuklarımıza da acil şifalar diliyorum.

“SİLİVRİ BELEDİYESİ AFET KOORDİNASYON MERKEZİ, YAŞANABİLECEK BİR AFET OLAYI İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

6 Kasım Dünya Şehircilik Günü. 12 Kasım da Afet Eğitimi Hazırlık Günü. Yaşadığımız depremler ve doğal afetler nedeniyle düzgün bir şehirleşmenin ve doğal afetlere hazırlığın ne denli önemli olduğunu maalesef acı bir şekilde öğrenmek zorunda kaldık. Bu nedenle şehirlerin imar planlarının bu hususlar düşünülerek yapılması ve afetlere hazırlıkta önemli görevler de belediyelerimize düşüyor. Bu vesile ile göreve gelir gelmez Planlı Bir Silivri için imar düzenleme çalışmalarına öncelik veren ve Silivri Belediyemizin gururu olan ama sadece ilçemizdeki değil ülkemizin dört bir tarafındaki afetlere yetişen Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi Arama Kurtarma kısa ismiyle SAK’ı Silivri’mize kazandıran başta Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.



10 KASIM 1938... UNUTMADIK… UNUTMAYACAĞIZ...

10 Kasım, Gazi Mustafa Kemal’in aramızdan ayrılışının yıldönümü. Ama bir yas günü değil; hatırlama ve bilinç tazeleme günü. Zira Gazi Mustafa Kemal Atatürk yalnızca Türkiye’nin kaderini tayin etmekle kalmamış mazlum milletlere ve emperyalizme karşı direnen toplumlara da heyecan ve ilham kaynağı haline gelmiştir. Gazi Mustafa Kemal her şeyden önce inanmış bir Türk milliyetçisi olarak milletimizi parlak bir geleceğe götürme ülkü ve amacından asla ayrılmamış, bundan da vazgeçmemiştir. Atatürk inanmış bir Türk milliyetçisi, çağını kavramış bir inkılapçı, değişim dinamiklerinin yönünü iyi okumuş, bölgesel ve küresel gelişmeleri milli gerçeklere uygun şekilde yorumlamış bir siyaset dehasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 84. yıldönümünde aziz Atatürk’ü rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.

YAVRU VATANIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümünü gururla kutlarken, kurtuluş mücadelesinde hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyorum.

“TOPLUMUMUZUN AYDINLIK YÜZÜ OLAN TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN”

Atatürk diyor ki, “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenler geleceğin büyük Türkiye'sinin güvenceleri, Türk milletinin umut ve aydınlık yüzleridir.” Millet Mekteplerinin açıldığı rahmetle andığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik ünvanının verildiği bu müstesna günde bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyor; görevlerinin sürdüren öğretmenlerimize başarılar diliyor, şehit düşmüş ve bir nedenle hayatını kaybetmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emekli öğretmenlerimize de uzun ve sağlıklı bir ömür temenni ediyorum.

“KADINA ŞİDDET, İNSANLIĞA İHANETTİR!”

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü; 1999 yılında kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kararı ile ilan edilmiştir. Kadına yönelik şiddet; insanlığın ortak ve büyük sorunlarından biri, bir insanlık meselesi.  Kadının hayatın her alanındaki rolünü ve önemini artırması, modernizmin, insanın bencilleştiren şartları, medya, savaşlar ve daha birçok gelişme bu meseleyi acil şekilde çözülmesi gereken bir sorun olarak önümüze çıkarıyor. Kadınlarımız bugün ve her gün daha güvenli bir dünyada, insan onuruna yakışır, şiddetten uzak ve eşit bir hayat hak ediyor. Kadına yönelik şiddet sadece kadını değil aileyi ve toplumu da derinden ilgilendiriyor. Kadın her şeyden önce ailenin temel direği, toplumun temel taşı. Kadına yönelik şiddet, bütün hayatı yaşanmaz hale getiriyor. Toplumun nefes almasını, gelişmesini imkansızlaştırıyor. Kısacası kadına yönelik şiddet, insanlığa ihanet. Kadınlarımızın daha adil, huzurlu, güvenli bir dünyada yaşayabilmesini ve takvimlerimizden 25 Kasım’ı çıkarabilmeyi ümit ediyor ve diliyorum.

BAŞBUĞU ALPARSLAN TÜRKEŞ İÇİN DOĞUM YILDÖNÜMÜ MESAJI

Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş'i doğumunun 105. yılında saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum. Mekanı cennet olsun.

DÜNYA HALTERİNİN EFSANE İSMİ NAİM SÜLEYMANOĞLU’NU ANDI

Ülkemizin gururu, dünya şampiyonu milli haltercimiz Naim Süleymanoğlu’nu vefatının 5.  Yıldönümünde rahmet anıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.

“ALACAĞIMIZ KARARLAR SİLİVRİ’MİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN”

Sözlerime son verirken MHP Grubumuz adına Kasım Ayı Meclis toplantısında alacağımız kararların Silivri’miz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

Haber : Hazal BAŞARAN


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum