Silivri Belediyesinin Varnalı Konutları yıkımı CHP'de soru işaretleri yarattı

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, Mart ayı meclis toplantısında Silivri Belediyesi tarafından yıkımı gerçekleştirilen Varnalı Konutları ile ilgili soru önergesi verdi.

Silivri Belediyesinin Varnalı Konutları yıkımı CHP'de soru işaretleri yarattı
Editör: Yaz Dostum
02 Mart 2021 - 00:14 - Güncelleme: 05 Mart 2021 - 19:49

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, Mart ayı meclis toplantısında CHP Silivri Meclis Grubu olarak yıkımı gerçekleştirilen Varnalı Konutları ile ilgili akıllarda soru işareti bırakan pek çok şeyin cevaplanması istemiyle soru önergesi sundu.

İlgili soru önergesinde şu ifadelere yer verildi:

“Kamuoyunda Varnalı Konutları olarak bilinen Silivri ilçesi, Alibey Mahallesi, 56 ada, 16 parsel sayılı arsa üzerinde bulunan binalarda kentsel dönüşüm uygulamasına başlanacağı açıklanmış. Yıkımın yapıldığını basına yansıyan haberlerden öğrenmiş olduk. Söz konusu yerle ilgili olarak;

1.Arsa hissedarlarıyla belediyemiz arsası arasında kat karşılığı sözleşmesi anlaşmaya bağlanıp noter huzurunda yapılmış mıdır?

2. Kat karşılığı sözleşmesinde arsa sahipleri ve belediyemiz açısından şartları ve müeyyideleri nelerdir?

3-Projeleri onaylanıp ruhsat alınmış mıdır? Ruhsat alınmış ise inşaatın başlangıcı ve bitiş tarihi ne zaman olacak, ruhsat alınmadı ise henüz bu sürecin başlayacağı ile ilgili bir tarih belirlenmiş midir?

4-İnşatı belediyemiz tarafından kurulan şirket (SİYTAŞ) tarafından mı yoksa başka bir taşeron firma üzerinden mi yapılacaktır? Başka bir taşeron üzerinden yapılacaksa firma hangi yöntemle belirlenecektir?

Bu bilgilerin tarafımıza yazılı olarak verilmesini saygılarımızla arz ederiz. CHP Silivri Meclis Grubu.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum