Silivri İlçe Müftülüğünden Ramazan Bayramına Özel Yayın

Silivri İlçe Müftülüğü, On Bir Ayın Sultanı Ramazan Bayramı dolayısıyla sosyal medya platformu YouTube kanalı üzerinden özel bir yayın gerçekleştirdi. İlçe Müftüsü İsa Sağlam’ın konuşmalarına yer verilen özel yayında İslam dinine göre Ramazan’ın önemi anlatılırken, Müslümanlığın gerektirdiği hükümlülükler masaya yatırıldı.

Silivri İlçe Müftülüğünden Ramazan Bayramına Özel Yayın
Editör: Yaz Dostum
25 Mayıs 2020 - 12:26 - Güncelleme: 25 Mayıs 2020 - 14:08

Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgını sonrasında Silivri İlçe Müftülüğü, İslami değerleri yaşatmak ve Müslümanlığın gerektirdiği Allah katındaki hükümlülüğü ifade etmek adına sosyal medya platformu YouTube üzerinden kanal açtı. Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilen 1 Ayet 1 Hadis 1 Yorum programı ilçe sakinleri tarafından beğeniyle karşılandı.

Kamuoyunun dikkatini çeken kanalda geçtiğimiz gün İlçe Müftüsü İsa Sağlam, Ramazan Bayramına özel bir yayın gerçekleştirdi. Ramazan’ın İslam dinine göre öneminden bahseden Sağlam, kardeşlik ve akrabalık bağlarının korunmasına dikkat çekerek, dargınlığın olmaması gerektiğini belirtti.

“BİR BAYRAMA DAHA ERİŞMENİN SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ”

Sağlam, şunları kaydetti:

“Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Ramazan Bayramına kavuşturan Cenab-ı Mevla’ya sonsuz hamd, en sevgili Resulü Ekrem Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem Salât ve Selâm olsun. Kıymetli kardeşlerim, Asr-ı Saâdette ashabının ilk bayram sevinci Ramazan Bayramı olmuştu. O günden kıyamete kadar yaşayacağımız sevinç günü Ramazan Bayramıdır.  Kıymetli kardeşlerim; Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem efendimiz şöyle buyurmaktadır; “Ramazan oruca başladığınız gün, Ramazan Bayramı orucunuzu bitirdiğiniz gündür” hicretin ikinci yılı Şaban ayında orucunda farz kılınmasına günümüze kadar gelen ve kıyamete kadar sürecek olan Şevval ayının ilk günü bayramdır. Orucu, sahuru, iftarı, teravisi, filtresi, zekatı, infakı, mukabelesi, kadir gecesi ve nice güzellikleriyle Rabbimizin bize büyük bir ikramı olan Ramazan ayının ardından bir bayrama daha erişmenin sevincini yaşıyoruz.

“BUGÜN FIRSAT GÜNÜDÜR”

Bugün bayramdır; fırsat günüdür. Mümin gönüllere düşen, ilahi armağanın değerini bilmek, ona gereken özeni göstermektir bayram. 1 ayı ibadetle geçiren ve yaptığı güzel işlerle Allah’ın rahmetini ümit eden Müslümanların sevinmeye hak ettiği gündür bayram. Ramazan’da tutulan oruçlarla hem bedenini hem ruhunu arındıran aç insanların halini anlayan ve kendilerine destek olanlarla beraber el ele, gönül gönüle bayram sevincini paylaştıkları ve bir birlerinden farksız oldukları anlayışının yaşatıldığı ancak üstünlüğün takvâda olduğunun bildiği gündür bayram. Peygamberimiz tarafından bir birlerini sevme, bir birlerine merhamet ve şefkat gösterme hususunda bir insan bedenine benzetilen Müslüman toplumda her bir ferdin kendi dışındaki kardeşlerinin maddi ve manevi ihtiyaçlarını hissetme ve giderme fırsatı bulduğu kardeşlik bireyini yerine getirme mutluluğunu yaşadığı anlardır bayram. Anne ve baba duası almanın gönülleri yapıp cennete açılan kapıdan girmenin fırsatıdır bayram. Büyükleri ziyaret edip, dualarına talip olunduğu akrabalık ve dostluk bağlarının tazelendiği gündür bayram.

“BAYRAM, KÜSLERİN BARIŞTILDIĞI GÜNDÜR”

Rahmandan bir bağ olan Sıla-i Rahime tutunarak uzak düşen akrabaları, unutulmuş dostlukları, yitirilmiş kardeşlikleri yeniden ilmek ilmek dokumanın zamanıdır bayram. Ramazan ayının güzelliklerini üzerimizde bıraktığı, izle hasretlerin giderildiği, hürmetle küslerin barıştırıldığı, dargınların gönüllerin alındığı yok yere bir birlerine sırt dönenlerin yeniden sarıldığı kardeşlik ruhuna uymayan ve hatta güvensizliği çağrıştıracak hiçbir davranışa fırsat verilmeyen gündür bayram. Modern hayat şartlarının bir birinden uzaklaştırdığı insanları, bayram vesilesiyle bir araya getirdiği kucaklaştırdığı, kaynaştırdığı, kişisel ve toplumsal kazanımların olduğunu bildiren bu değerlerimize çok daha sıkı sarılma arzusunu yeniden yeşertme zamanı dilimidir bayram.

“BAYRAM; MAZLUMLARA YOLDAŞ, YALNIZLARA ARKADAŞ OLMA GÜNÜDÜR”

Peygamber efendimizin her zaman önemini vurgulayarak tutulmasını emrettiği orucun yasaklandığı, herkesin aynı duygu ve düşüncelerle birlikte yeme içme ve ikramda bulunduğu günlerdir bayram. Huzur evlerinden çocuk evlerine, hastanelerden hapishanelere, yaralı ve yorgun kalpleri onarmak yaşama sevincini yitirenlere can suyu olmaktır bayram. Bayram, çaresizlere çare, mazlumlara yoldaş yalnızlara arkadaş olmanın fırsatıdır. Bayram, sevdirme günüdür. Hayatın yükünü birlikte omuzladığımız, eşlerimizi evlerimizin canlı bayramı olan çocuklarımızı sevindire bilmek yuvamızdaki bayram sevincini şehirlerden şehire, evlerden evlere, gönüllerden gönüllere taşıya bilmektir bayram. Gözümüzün nuru çocuklarımızın sevindirildiği, yüzlerinin güldürüldüğü bayram harçlıklarının verildiği gündür bayram.

“SEVDİKLERİNİZİ SESLİ VE GÖRÜNTÜLÜ ARAYIN”

Bugün, bayramımız buruk pandemi salgını nedeniyle bayram ziyaretlerimizi gerçekleştiremeyeceğiz. Ancak bayram sevincimizin önüne bu durum geçmemeli, bizler ziyaretlerimizi sesli ve görüntülü görüşmelerle gerçekleştirmeliyiz. Her bir görüşmenin sevgiyi arttıran, sevabı çoğaltan, duaya götüren bir cennet anahtarı olduğunu unutmayalım. Bugün bu bayramda her zamankinden daha fazla bir birimize maddi ve manevi destek olmayı gerçekleştirdiğimiz zaman dilimidir.

SAĞLAM’DAN 1 AYET 1 HADİS 1 YORUM PROGRAMINDA EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Bu Ramazanda kıymetli hocalarımızın okudukları mukabelelerle kur’an ve ilahi ziyafetleriyle bir ayet bir hadis yorumu ve Ramazan sayfası yazılarıyla hanelerinize ve gönüllerinize misafir olduk. Bu hizmetin yapımında, ulaşımında emeği geçen tüm görevlilerimize ve desteklerini esirgemeyen kardeşlerimize şahsım, kurumum ve sizler adına teşekkür ediyorum.

"BU BAYRAM TÜM İNSANLIĞA HAYIRLAR GETİRSİN"

Salgından kurtulmuş camilerin açık olduğu ziyaretlerin yapıldığı bayramlara kavuşma temennisiyle her birinizin bayramını tebrik ediyorum. Bu bayram beldemize, milletimize, memleketimize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirsin. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri selamlıyorum. Ramazan Bayramınız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum