Silivrili İmam Hatip Öğrencisi, Ayasofya-i Kebir Camii'nde Kur'an-ı Kerim Okudu

Silivri Gazi İmam Hatip Ortaokulu 8/A sınıfı öğrencisi Semih Arslan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ayasofya-i Kebir Camii Şerifinde düzenlenen Yaz Kur'an Kursları 2021 Kapanış Programında Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi.

Silivrili İmam Hatip Öğrencisi, Ayasofya-i Kebir Camii'nde Kur'an-ı Kerim Okudu
Editör: Yaz Dostum
22 Ağustos 2021 - 00:50 - Güncelleme: 22 Ağustos 2021 - 00:54
Diyanet İşleri Başkanlığınca Türkiye genelinde 5 Temmuz’da başlatılan yaz Kur’an kurslarının kapanış programı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla İstanbul Ayasofya-i Kebir Camii Şerifinde yapıldı.

İstanbul İl Müftülüğünün organize ettiği programda, il genelindeki tüm ilçelerden gelen yaz Kur’an kursu öğrencilerinin arasında Silivri Gazi İmam Hatip Ortaokulu 8/A sınıfı öğrencisi Semih Arslan da vardı.

Program Arslan'ın, Kur'an-ı Kerim tilavetini gerçekleştirmesiyle birlikte başladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları kaydetti:

"Geçen yıl bu zamanlar camilerimiz size hasretti. Ama bu sene salgın hastalığın azalmasıyla altı hafta kadar ülkemizin tüm camilerinde, Kur’an kurslarında Rabbimizin kelamı olan Kur’an-ı Kerimi öğrendik. Temel dini bilgileri, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) hayatını, dünyaya kazandırdığı ahlaki değerleri öğrenmek için camilerimizi doldurdunuz. Rabbimize hamdüsenalar olsun.

Çocuk sesleri ile çınlamayan, süslenmeyen camilerimiz gariptir. Camilerimizin garipliğini ortadan kaldıran siz, sevgili yavrularımız bizim için çok önemlisiniz. Sizler istikbalimizi emanet edeceğimiz en büyük değerlerimizsiniz. Peygamber Efendimizin (s.a.s.) “Bir kalp ki onda Kur’an yoktur, o harabe bir eve benzer. Bir kalp ki onda Kur’an vardır, o kalp mamur bir eve benzer. Bu müjdeye nail olmak için canla başla çalıştınız. Resul-i Ekrem Efendimiz (s.a.s.) bizlere şöyle müjde veriyor; “Sizin en hayırlınız, Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir.” buyuruyor. İşte bugün en hayırlı işi yapan, en hayırlı çocuklarımızın, gençlerimizin en hayırlı merasimindeyiz. Hasat anındayız, altı hafta boyunca ektiklerimizi biçiyoruz. Hayatınız boyunca sizin rehberiniz olacak öğrendiğiniz bilgileri unutmamak için bol bol tekrar ediniz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum