Silivrili İşadamı Gökhan Turhan: "Hammaddeye Ek Gümrük Vergisi Uygulanmamalı"

Bölgemizin köklü kuruluşlarından TURAŞ Gaz Armatürleri San. ve Tic. A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Armatür, Valf, Musluk, Tesisat Ekipmanları ve Vana Sanayicileri Derneği Kurucu Başkanı Gökhan Turhan; Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (HISİAD) düzenlediği Dernekler Buluşması’nda ülkemizin hammadde ile olan sıkıntılarını gündeme taşıdı.

Silivrili İşadamı Gökhan Turhan: "Hammaddeye Ek Gümrük Vergisi Uygulanmamalı"
Editör: Yaz Dostum
16 Haziran 2021 - 22:51 - Güncelleme: 16 Haziran 2021 - 23:11

Bölgemizin köklü kuruluşlarından TURAŞ Gaz Armatürleri San. ve Tic. A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Armatür, Valf, Musluk, Tesisat Ekipmanları ve Vana Sanayicileri Derneği Kurucu Başkanı Gökhan Turhan; Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (HISİAD) düzenlediği Dernekler Buluşmasına katılım sağladı. Sektörel ihracatın temsilcilerini bir araya getiren etkinlik HISİAD Başkanı Çetin Tecdelioğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Üretim ve ihracat konusunda görüş paylaşımlarının yapıldığı etkinlikte Gökhan Turhan, ülkemizin hammadde ile olan sıkıntılarını gündeme taşıdı.

Konu ile ilgili açıklamasında Turhan, şunları kaydetti:

“Ana hammaddelerimiz arasında bakır ve bakır alaşımı var. Bunun yanında paslanmaz çelik ve demir çelik ürünlerimiz de mevcut. 30-40 senedir bu işin içindeyim ancak şunu hala anlayamıyorum; üretemediğimiz bir hammaddeyi niye satıyoruz? Bunu ihracat olarak mı görüyoruz bilemiyorum ancak bunu daha sonra üretmeye çalışıp ithal ediyoruz. Koyulması gereken vergiler, gözetimler buralarda olmalı. Yapılar artık kartel haline gelmiş vaziyette. Hammaddeyi iç piyasaya yetecek kadar elde edemezken, bizi doyuramazken fiyatları istedikleri gibi oluşturuyorlar dolayısıyla bu da ihracatta bize engel oluyor. Hammaddeye ek gümrük vergisi olmamalı. Bir liralık hammaddeyi on liraya çeviriyoruz. Biz kârımızı fiyat artışlarıyla değil üretim artışlarıyla yaptık.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum