Volkan Yılmaz: "Silivri'de iktidarım, İBB'de muhalefetin sesiyim"

Silivri’de farklı, İBB Meclisi’nde farklı tavır takındığı ile ilgili eleştiri toplayan Başkan Volkan Yılmaz, “Silivri’de vatandaşların teveccühü ile seçilmiş bir belediye başkanıyım dolayısıyla burada iktidarım. İBB Meclisinde ben Silivri Belediye Başkanı olarak bulunmuyorum. MHP Grup Başkan Vekili olarak bulunuyorum. Orada muhalefetin sesiyim. Büyükşehir’deki konuşmalarıma bakın İBB’nin doğru ve iyi yaptığı her şeye hiç yüksünmeden teşekkür ediyorum. Ama yapmaları gereken veya yapmadıkları ile ilgili de eleştirilerim bazen sertleşebiliyor” dedi.

Volkan Yılmaz: "Silivri'de iktidarım, İBB'de muhalefetin sesiyim"
Editör: Yaz Dostum
09 Mart 2022 - 22:07 - Güncelleme: 09 Mart 2022 - 22:13
Silivri’de daha yumuşak söylemli siyasetçi kimliği, İBB Meclisi’nde sert muhalif duruşu nedeniyle, farklı tavır takındığı yönünde eleştirilerin hedefinde olan Başkan Volkan Yılmaz, bu konuyla ilgili bugün katıldığı radyo yayınında açıklama yaptı.

İKİ TİP VOLKAN YILMAZ, SİYASİ TAKTİK Mİ?

Söz konusu soru şöyleydi:

İBB Meclisindeki sert muhalefetiyle adını sadece Silivri’de değil İstanbul çapında da duyuran ve duyurmaya gayret eden; Silivri’de ise demeç ve sohbetlerimizden anladığım kadarıyla Büyükşehir hizmetleri Silivri’nin hayrınaysa ‘tabi ki evet’ diyeceğiz diyen daha yumuşak söylemli bir Volkan Yılmaz görüyorum. Bu iki tip Volkan Yılmaz, belli bir siyasi taktikle yapılan bir şey mi yoksa işin doğası gereği midir?

“İŞİN DOĞASI GEREĞİ DAVRANIYORUM”

Volkan Yılmaz, bu soruya şöyle cevap verdi:

Esasında işin doğası gereği çünkü ben Silivri’de vatandaşların teveccühü ile seçilmiş bir belediye başkanıyım dolayısıyla burada iktidarım. Burada iktidarın sorumlulukları var. Bu sorumluluklar gereği hem İBB hem merkezi idare ile uyumlu bir şekilde Silivri’de yaşayan vatandaşlarımızın hayrına olan hizmetleri buraya getirmeye çalışıyorum.

“SİLİVRİ’DE İKTİDARIM, İBB’DE MUHALEFETİN SESİYİM”

İBB Meclisinde ben Silivri Belediye Başkanı olarak bulunmuyorum. MHP Grup Başkan Vekili olarak bulunuyorum. Orada muhalefetin sesiyim. Büyükşehir’deki konuşmalarıma bakın İBB’nin doğru ve iyi yaptığı her şeye teşekkür var. Hiç yüksünmeden teşekkür ediyorum. Ama yapmaları gereken veya yapmadıkları ile ilgili de eleştirilerim bazen sertleşebiliyor.

“HAKLI ELEŞTİRİLERDE BULUNUYORUM”

Bu da işin doğası ama bu eleştiriler tamamen yıkıcı değil yapıcı eleştiriler. Silivri’ye ulaştırılmayan İBB şehir Tiyatroları’na eleştiri yaptığımda itiraz edebilir misiniz? Silivri’ye yapılmayan kapalı spor salonu için veya yüzme havuzu için eleştiri yaptığımda buna itiraz edebilir misiniz? Veya Silivri’nin ıslah edilmeyen dereleri, İleri Biyolojik Arıtma Tesislerinin ilavelerinin yapılmamasıyla ilgili eleştirilerime kim karşı çıkar? Ekrem beyin 5 yılda 10 bin konut vaadine istinaden, 3 yılda Silivri’ye düşen kısmını Ekrem beyden istediğim zaman  bu esasında haklı eleştiri oluyor.

“SİLİVRİ’DE YAPTIKLARIMI, İBB’DE YIKMIYORUM”

Geçtiğimiz gün Silivri Belediye Meclisindeydik. KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutlarının anahtar teslimi yapıldı. CHP’li arkadaşlar Ekrem beye teşekkür etmeyi unuttular, konuşmalar bitti  söz bana geldiğinde ben, ‘Bir şey unuttunuz KİPTAŞ’la ilgili; işçisinden genel müdürüne Büyükşehir Belediye Başkanına kadar herkese teşekkür ediyorum’ dedim. Bazı arkadaşlar, ‘Volkan Yılmaz Silivri’de yaptıklarını İBB’de sert eleştirileriyle yıkıyor’ da diyor. Ben buna katılmıyorum. Aklı selim, olayları analitik süzebilen herkes Volkan Yılmaz’ın hem Silivri’de hem İBB Meclisi’nde Silivri ve İstanbul hayrına olan her şeye ‘evet’, şerrine olan her şeye de ‘hayır’ dediğini görebilir.

Haber : Hazal BAŞARAN




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum