Yılmaz'dan "adaletsizlik" eleştirilerine cevap: "Ben Hz. Ömer değilim"

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız’ın Silivri Belediyesi’nin arpa, saman vb. tarım desteklemelerini adil bir şekilde dağıtmadığıyla ilgili eleştirisine Başkan Volkan Yılmaz, “Ben haşa Hz. Ömer değilim. Yani kılı kırk yaran adil bir dağıtım olmuş mudur, olmamış mıdır bunu da bilemeyebilirim” şeklinde karşılık verdi.

Yılmaz'dan "adaletsizlik" eleştirilerine cevap: "Ben Hz. Ömer değilim"
Editör: Yaz Dostum
10 Haziran 2022 - 17:53 - Güncelleme: 10 Haziran 2022 - 18:00
CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, bugün yapılan Haziran ayı meclis oturumunda arpa, saman vb. tarım desteklemelerinin hakkaniyetli dağıtımıyla ilgili soru işaretlerini gündeme taşıdı. Üreticilere dağıtımı noktasında çok adil davranılmadığı kanaatini paylaşan CHP'li Yıldız, Silivri Belediyesi’ni bu konuda daha adaletli davranmaya çağırdı.

Başkan Yılmaz’ın bu ithamlara cevabı ise, “Meyve veren ağaç taşlanır biliyoruz” şeklinde oldu.

“KILI KIRK YARAN BİR DAĞITIM OLMUŞ MUDUR BİLEMEM”

Yılmaz, konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Silivri Belediyesi’nin yapmış olduğu tarım desteklemelerinin adil bir şekilde dağıtılmadığıyla ilgili bir eleştiriniz oldu. Ben haşa Hz. Ömer değilim. Yani kılı kırk yaran adil bir dağıtım olmuş mudur, olmamış mıdır bunu da bilemeyebilirim.

“KÖY MUHTARLIKLARI İLE BİRLİKTE YAPIYORUZ”

Gerçekten Silivri Belediyesi ekonomik değeri çok büyük dağıtımlar yapıyor. Bu dağıtımları köy muhtarlıklarımızla birlikte yürütüyoruz. Bu köy muhtarlarının MHP’li, AK Partili, CHP’li olması konumuz değil. Biz MHP’nin ne İlçe Başkanı ile ne de Mahalle Başkanları ile bugüne kadar hiçbir şey dağıtmadık. Ne erzak torbası dağıttık ne tohum dağıttık ne de tohum törenlerinde MHP’nin İlçe Başkanına kürsü kullandırdık. Çünkü bunların hepsi Belediye Başkanının görevi. Siyasi partilerin ilçe başkanlarının, mahalle başkanlarının siyasi şov yapacakları, oy devşirecekleri yerler değil. Biz hiçbirine kürsü kullandırmadık. Cumhur İttifakı’nın hiçbir mahalle başkanı, hiçbir ilçe başkanı da bizim törenlerimizde kürsü kullanmadı, nutuk atmadı kimseye, bunun da reklamını yapmadı.

“SİYASİ BİR BASKI YAPMIYORUZ”

3 yılın sonunda adil olmadığı noktasında böyle bir eleştiri geliyor. Yani yemin olsun ben bu dağıtım törenlerinde ne bir siyasi baskıda bulundum ne de bir arkadaşımızın bizden böyle bir talebi oldu.

“MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR”

Siz burada 35 tane mahalle muhtarımızı adil olmamakla suçluyorsanız ben bir şey diyemeyeceğim. Listelerimizi mahalle muhtarlarına veriyoruz. Bunların adil olmadığını iddia ediyorsanız benim söyleyecek bir şeyim yok. Tabi meyve veren ağaç taşlanır bunu da biliyoruz.”

Haber : Hazal BAŞARAN



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum