Yılmaz; "Kaçak Yıkımı Konusunda İBB Yanımızda Olmadı!"

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Yıktığımız hiçbir bina için İBB ne bir ekipman ne de zabıta yolladı. Ekip, ekipman yetersizliğin ve pandemiden dolayı yıkıma katılamayacaklarını ifade ediyorlar. Bu toprakları korumak gibi bir görevimiz var. Buradan oy kaybederiz, düşman kazanırız gibi basit çıkarımlardan vazgeçemeyiz” dedi ve ekledi: “Yaptığımız son görüşmede bundan sonraki yıkımlar için sözünü aldık.”

Yılmaz; "Kaçak Yıkımı Konusunda İBB Yanımızda Olmadı!"
Editör: Yaz Dostum
07 Temmuz 2020 - 22:18 - Güncelleme: 07 Temmuz 2020 - 22:25

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı 1. Oturumunda yaptığı konuşmasında kaçak yapılara da değindi. Yılmaz, yıkımların belediyeye ayrı bir maliyet yükü getirdiğine dikkat çekerek, “Silivri Belediyesi olarak uzun zamandır kaçakla mücadelede, hiç hakkı olmadığı halde, özellikle orman arazilerine, tarım arazilerine ve hazine arazilerinin üstüne oturarak orada hak iddia etmeleri ve kaçak yapılar inşa etmeleri noktasında çok ciddi bir mücadele veriyoruz. Bugüne kadar imar barışından yararlanmış 150 tane binanın, uygun olmadığı gerekçesi ile iptali için bakanlığa yazılarımızı yazdık. Hali hazırda 75 tane binayı yıkmış durumdayız. 75 tanesinin de cevabını bekliyoruz. Yıkım konusunda zorlandığımız şeyler var. Ekipman konusunda çok zengin bir belediye değiliz. 66 zabıtamız var. Tamamını bu mücadeleye ayırsak baş etme şansımız yok. Buna bütçe ayırma konusunda sıkıntı yaşıyoruz.” dedi.

“HEPSİNİ TEK TEK YIKACAĞIZ”

Başkan Yılmaz, şöyle devam etti: “Kaçak yıkım konusunda çok büyük sıkıntılarımız var. Yıktığımız hiçbir bina için İBB ne bir ekipman ne de zabıta yolladı. Yaptığımız son görüşmede bundan sonraki yıkımlar için sözünü aldık. Yazılarımızı yazıyoruz, yıkıma bir gün kala veya o sabah Büyükşehir’den bize bir yazı geliyor ve ekip, ekipman yetersizliğin ve pandemiden dolayı yıkıma katılamayacaklarını ifade ediyorlar. Geleceğimiz olan bu toprakları korumak gibi bir görevimiz var. Buradan oy kaybederiz, düşman kazanırız gibi basit çıkarımlardan dolayı biz bunlardan vazgeçemeyiz. Israrla hep söylüyorum. Kartvizitinde ne yazarsa yazsın, amcası, dayısı, ağabeyi kim olursa olsun, hazine üzerine, orman üzerine, tarım arazileri üzerine yapılan bu kaçak binaların hepsini tek tek yıkacağız. Ekipman da olmasa yardım da olmasa, gerekirse bütün personel kazma kürek yıkacağız.”

“BU KANAYAN YARAYI BİRLİKTE ÇÖZMELİYİZ”

Yıkım sürecinde yaşadıkları diğer zorluklardan bahseden Başkan Yılmaz, “Bu konuda yaşadığımız diğer zorluklar ise, BEDAŞ’a diyoruz ki; bu bina kaçak elektriğini kes, elektrik kesilmiyor. Hazine üzerindeki binaları tahliye edemiyoruz. Çünkü kaymakamlığa, il milli emlak müdürlüğünün yazı yazması lazım, onu bekliyoruz. Beton santrallerine, ruhsatsız binalara beton dökülmemesi konusunda yazı yazıyoruz. Ne ruhsat arıyorlar bir şey arıyorlar, döküyorlar. Vatandaşlarımızın şikâyetçi olduğu bir konu daha var. Bize soruyorlar; ‘İki katlı, üç katlı bina yıkıyorsunuz. Bina yapılana kadar neredeydiniz?’ Biz bunu çok kısa sürede tespit de etsek, ‘yürütmeyi durdurma’ diye bir mekanizma ile şifahen bile yürütmeyi durdurma kararı alıyorlar. Mahkemelerimiz de maalesef bunun yerinde tespitini yapmadan bu kararı verdiklerinde iki-üç ay gibi bir sürede vatandaş iki-üç katlı binayı yapmış oluyor. Burada kanayan bir yara var. Bu kanayan yarayı beraberce çözeceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum