Yılmaz; "Salgınla Mücadelemiz Devam Edecek"

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Kasım Ayı Meclis Toplantısının ikinci birleşiminde ülke gündeminden düşmeyen koronavirüs ile alakalı mücadele süreci hakkında bilgilendirmelerde bulundu. ‘Belediye olarak bu konuda tüm imkanlarımızı seferber ettik’ diyen Başkan Yılmaz, ‘Son süreçte biraz fazla özgürce, maske, mesafe ve hijyen kurallarını da hiçe sayarak yazın rehavete kapıldık. Bunun sonucunda da şu an vaka rakamları yukarıya doğru gidiyor. İstanbul’daki birçok ilçeye göre Silivri çok daha iyi durumda fakat vatandaşlarımızın tedbiri elden bırakmaması gerekiyor” dedi.

Yılmaz; "Salgınla Mücadelemiz Devam Edecek"
Editör: Yaz Dostum
06 Kasım 2020 - 17:17 - Güncelleme: 06 Kasım 2020 - 18:10
Silivri Belediye Meclisinin Kasım Ayı toplantısının ikinci birleşiminde Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, belediyenin pandemi sürecindeki çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yaptı. Son olarak İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın koordinasyonunda Büyükşehir ve 39 ilçe belediye başkanının katılımıyla video konferans ortamında bir araya geldiklerini ifade eden Başkan Yılmaz, “İl Sağlık Müdürlüğümüz bilgilendirme yaptı. İstanbul ve ilçelerinde neler yapabiliriz bunu konuştuk. Ülke ve Silivri olarak da salgının ilk günleri olan Mart ayında, ciddi kısıtlamalarla birlikte süreci hafif atlattık. Sonsuza kadar saklanamayacağımız aşikar. Son süreçte biraz fazla özgürce, maske, mesafe ve hijyen kurallarını da hiçe sayarak yazın rehavete kapıldık. Bunun sonucunda da şuan vaka rakamları yukarıya doğru gidiyor.” dedi.

Öte yandan, “İstanbul’daki birçok ilçeye göre Silivri çok daha iyi durumda” diyen Başkan Yılmaz, “Yine de ilçe sakinlerimizin tedbiri elden bırakmaması gerek. Vefa Destek Grubuyla, Kaymakamımızla, İlçe Sağlık Müdürümüzle, devlet ve özel hastanemiz yetkilileriyle sıkı diyalog ve iş birliği içerisindeyiz. Belediyemiz imkanlarını seferber ettik. Hem iş gücü, hem araç ekipmanda, yetişmekte zorlanıyoruz.”dedi.

“TOPLUM OLARAK YAZIN REHAVETE KAPILDIK TEDBİRLİ OLMALIYIZ”

Yılmaz, açıklamalarında şunları kaydetti:

“İstanbul Valimiz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız, İl Sağlık Müdürümüz ve 39 ilçe belediye başkanımız telekonferans sistemiyle dün gerçekleştirilen toplantıda fikir alışverişinde bulunduk. İl Sağlık Müdürlüğümüz bilgilendirme yaptı. İstanbul ve ilçelerinde neler yapabiliriz bunu konuştuk. Ülke ve Silivri olarak da salgının ilk günleri olan Mart ayında, ciddi kısıtlamalarla birlikte süreci hafif atlattık. Sonsuza kadar saklanamayacağımız aşikar. Sosyal hayat, ticaret devam ediyor. Çocuklarımızın okulları ve iş hayatımız vs. sürüyor. Son süreçte biraz fazla özgürce, maske, mesafe ve hijyen kurallarını da hiçe sayarak yazın rehavete kapıldık. Bunun sonucunda da şuan vaka rakamları yukarıya doğru gidiyor. Sağlık Bakanımız, Bilim Kurulu, bu konuda her akşam uzun uzadıya değerlendirmeler yapıyorlar.

“İSTANBUL’DAKİ BİRÇOK İLÇEYE GÖRE SİLİVRİ ÇOK DAHA İYİ DURUMDA”

Silivri, İstanbul'daki birçok ilçeye göre çok çok iyi durumda. Bu işi gevşetelim anlamına gelmesin. Vefa Destek grubuyla, Kaymakamımızla, İlçe Sağlık Müdürümüzle, devlet ve özel hastanemiz yetkilileriyle sıkı diyalog ve iş birliği içerisindeyiz. Belediyemiz imkanlarını seferber ettik. Hem iş gücü, hem araç ekipmanda, yetişmekte zorlanıyoruz.

Filyasyon dediğimiz hadise çok önemli. Korona testi pozitif çıkan bir vatandaşımıza, son bir hafta veya üç günde kimlerle yakın temasta bulunduğu soruluyor. Bu kişilerin tamamı 14 günlük karantinaya alınıyor ve filyasyon ekibinin sistemine yükleniyor. Bunların evlerinden hiçbir şekilde dışarı çıkmalarına izin verilmiyor.

HES kodu uygulamaları da bunun için önemli. Tabi ki ilçelerde 1000 hasta varsa, minimum 3-5 bin takip edilen vatandaşımız oluyor. Takdir edersiniz ki bu 3-5 bin kişinin evine gidilebilmesi için gece-gündüz çalışan filyason ekipleri var. Bu ekiplerin içerisinde belediyelerin de verdiği destek söz konusu. İlçe Sağlık Müdürlüklerinin 2-3'ten fazla aracı yok. Bu işin takibi için ise minimum 15-20 araç lazım. Bazı ilçelerde 30-40 araç bile yetmiyor.

YILMAZ’DAN TEŞEKKÜR

Bu çalışmalara destek veren hem belediyedeki arkadaşlarıma hem Vefa Sosyal Destek ekiplerine teşekkür ediyorum. Biraz daha temkinli olalım. Belediyemizde de salgına yakalanan mesai arkadaşlarımız var. Salgınla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum