Yılmaz; "Vatana Hizmet Noktasında Parayı Bir Kenara İttim!"

“24 Haziran seçimlerinde çok rahat milletvekili olabilirdim, kendi seçim bölgemde olmayı tercih ettim” diyen Belediye Başkanı Volkan Yılmaz; “48 yaşındayım, 1 yıl oldu seçileli, vatana, millete, devlete hizmet noktasında görevimi yürütebildiğim kadar yürütmeyi; ticareti, parayı, kazancı bir kenara ittiğimi her yerde ifade ediyorum” şeklinde konuştu.

Yılmaz; "Vatana Hizmet Noktasında Parayı Bir Kenara İttim!"
Editör: Yaz Dostum
29 Mayıs 2020 - 22:29 - Güncelleme: 29 Mayıs 2020 - 22:34
 
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bugün katıldığı bir instagram yayınında siyasi kariyeriyle alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “Vatandaşa göre sosyal, üretken bir belediyecilik anlayışı, kaynakların kıt olduğundan hareketle kaynakların doğru kullanıldığı, savurganlığın yapılmadığı, 5 sene sonra seçilebilirim arzusunu 5 sene sonra seçilememe korkusunun hakim olmadan hareket eden bir Belediye Başkanlığı yapmaya gayret gösteriyorum. Bunda da iddialıyım” diye konuştu.
 
“SAYIN GENEL BAŞKANIM YOL GÖSTERİCİM OLDU”

Yılmaz, şöyle konuştu: “19 yıldır MHP saflarında hiç aralıksız teşkilat yöneticiliği yaptım. Bir dönem ilçe yönetimi kurdum Silivri’de. 3 dönem İstanbul İl Başkan Yardımcılığı yaptım akabinde de 3 dönem Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlendim. 2 dönem milletvekili adaylığı sürecim oldu. Atatürk, Başbuğ Alparslan Türkeş örnek aldığımız çok önemli devlet adamları var ama ben evladı olmaktan her zaman gurur duyduğum Genel Başkanım Sayın Devlet Bahçeli’den çok şey öğrendim. Onun yakın çalışma arkadaşı olmaktan ötürü yerel yöneticilerin seçildikten itibaren parti rozetini çıkarması gerektiğini, herkese eşit mesafede olması gerektiğini, haramla helalin birbirine karışmaması gerektiğini, şeffaflığı, adaleti çok şey öğrendim. Onun söylemleri, onun Türk siyasetindeki eylemleri bana kutup yıldızı gibi yol gösterici oldu.

“ÇOK RAHAT MİLLETVEKİLİ OLABİLİRDİM”

Ama şunu da ifade edeyim ben göreve seçilene kadar yerel yöneticilik yani bu Belediye Başkanlığı kısmına hep soğuk baktım. 24 Haziran seçimlerinde ben çok rahat milletvekili olabilirdim. Başka illerden birinci sıraya konularak milletvekili seçilebilirdim ama ben orada da siyasi etik kuralların olması gerektiğinden İstanbul’da kendi seçim bölgemde olmayı tercih ettim. 6’ncı sıradaydım seçilemedim.
 
“VATANA HİZMET İÇİN PARAYI BİR KENARA İTTİM”

48 yaşındayım, 1 yıl oldu seçileli, bugünden sonra artık vatana, millete, devlete bir hizmet noktasında yürütebildiğim kadar yürütmeyi; ticareti, parayı, kazancı bir kenara ittiğimi her yerde ifade ediyorum.
 
“FARKLI BİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPACAĞIMI SÖYLEMİŞTİM”

Maalesef ki Türkiye’deki benim hiç tasvip etmediğim bir yerel yöneticilik anlayışı hakim olmuş durumdaydı. Ben farklı bir Belediye Başkanlığı yapacağımı herkese söyledim. Burasının benim babamın tarlası olmadığını, buradaki her kuruşu evimdeki kuruştan daha aziz bilip öyle harcayacağımı, bir liralık işi kimseye üç liraya yaptırmayacağımı, bana önce teşkilatlardaki arkadaşlarımın kızacağını veya beni destekleyip bana oy verenlerin kızacağını ama vatandaşın bana kızmayacağını ifade ettim. Bunları yaşıyorum. İşte ben belediye ile hiçbir işi olmayan yalnızca vergi dönemlerinde veya küçük bir işi olduğunda belediyenin kapısını çalan o vatandaşlardan besleniyorum, onlardan güç alıyorum.

“SİLİVRİ’NİN AYRICALIKLISI OLMAYACAK!”

Ben tekrardan ifade etmek istiyorum; Silivri’nin ötekisi olmayacak, Silivri’nin ayrıcalıklısı olmayacak, kişiler, kurumlar, sivil toplum örgütleri veya bir grup veya baronlar Silivri Belediyesi’nde umduklarını bulamayacaklar. Çünkü ben vatandaş için o göreve geldim. Vatandaşa göre sosyal, üretken bir belediyecilik anlayışı, kaynakların kıt olduğundan hareketle kaynakların doğru kullanıldığı, savurganlığın yapılmadığı, 5 sene sonra seçilebilirim arzusunu 5 sene sonra seçilememe korkusunun hakim olmadan hareket eden bir Belediye Başkanlığı yapmaya gayret gösteriyorum. Bunda da iddialıyım.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 
 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum