Kandemir, Silivri'nin ilk gazetecisi merhum İsmail Güçlü'yü andı

CHP Silivri Belediye Başkan Adaylarından ve Belediye Başkan Yardımcılarından Yılmaz Kandemir, ilçemizin ilk gazetecilerinden olan merhum İsmail Güçlü'nün 1973 yılında Silivri Musiki ve Sanat Cemiyetinde solist olarak sahne aldığı bir fotoğrafı sosyal medya hesabı üzerinden takipçileriyle paylaştı. Halk Eğitim Merkezi Sahnesinde saz ekibiyle birlikte dinleyicilerinin karşısına Güçlü'nün geçmiş yıllardaki yaşantısından da bahseden Kandemir, kendisine Allah'tan rahmet dileğinde bulundu.

Kandemir, Silivri'nin ilk gazetecisi merhum İsmail Güçlü'yü andı
Editör: Yaz Dostum
02 Kasım 2021 - 22:28 - Güncelleme: 02 Kasım 2021 - 22:44
Silivri'nin en eski fotoğraflarını arşivinde bulunduran CHP Silivri Belediye Başkan Adaylarından ve Belediye Başkan Yardımcılarından Yılmaz Kandemir, ilçemizin ilk gazetecilerinden olan merhum İsmail Güçlü'nün 1973 yılında çekilmiş bir fotoğrafını sosyal medya hesabı üzerinden takipçileriyle paylaştı. Silivri Musiki ve Sanat Cemiyeti adı altında Halk Eğitim Merkezi Sahnesinde solist olarak sahne alan Güçlü'nün, 48 yıl önce çekilmiş olan resmi herkes tarafından beğeniyle karşılandı.

2013 yılında kalp krizi nedeniyle hayata veda eden Güçlü'nün geçmiş yıllardaki hayatından da bahseden Kandemir, "Kendisiyle liseden sınıf arkadaşıydık.1980-1987 yılları arasında belediye tarafından organize edilmeyen Yoğurt Festivalini bazı seneler dernek olarak kendi imkanlarıyla organize etmiştir. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Kandemir'in söz konusu paylaşımı şu şekilde oldu:

1973 Yılı - Silivri Musiki ve Sanat Cemiyeti
Silivrili Gençler Halk Eğitim Merkezi Sahnesinde.**********************************

Sağdan sola; darbuka Ayhan Gürkan (Silivri Alibey mah.- Emekli Koop. Müdürü) Saz Muharrem Aydoğan (Gümüşhaneli-Gazino İşletmecisi), Saz Vedat Özkanlı (Çeltikköýü - Çiftçi, tüccar) ve Solist İsmail Güçlü (Gaziantepli - Gazeteci, Fotoğrafçı)

1960’lı yılların ortalarında Gaziantep’ten Silivri’ye göç etmiş bir ailenin oğlu olan İsmail Güçlü, Türk Halk Müziği seslendirirdi. 1971 - 1972 Silivri Lisesinin ilk mezunlarından olan İsmail Güçlü, benimde liseden sınıf arkadaşımdır.

Silivrimizin ilk gazetecilerinden olan İsmail Güçlü, fotoğrafçılık da yapmaktaydı.
Güçlü, çok uzun yıllar Turizm Derneği başkanlığı yapmış ve 1980-1987 yılları arasında belediye tarafından organize edilmeyen Yoğurt Festivalini bazı seneler dernek olarak kendi imkanlarıyla organize etmiştir. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

Yaz Dostum Haber Sitemiz adına değerli meslek büyüğümüzü anan  Yılmaz Kandemir Başkanımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum