Silivri'de yetişen genç aşçı "Çağla İle Yeni Bir Gün" programında yemek yaptı

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu Hüseyin Başpınar, FOX TV ekranlarında yayımlanan “Çağla İle Yeni Bir Gün“ programında aşçılık yaptı. Dr. Ender Saraç’ın da özel misafir olarak yer aldığı programda Başpınar, kiremitte alabalık yemeği pişirdi.

Silivri'de yetişen genç aşçı "Çağla İle Yeni Bir Gün" programında yemek yaptı
Editör: Yaz Dostum
31 Ekim 2020 - 02:01 - Güncelleme: 31 Ekim 2020 - 02:07
Sunucu ve Maken Çağla Şikel’in FOX TV’deki “Çağla İle Yeni Bir Gün“ programının 474’üncü bölümü yayımlandı. Dr. Ender Saraç’ın özel misafir olarak yer aldığı programda, insan sağlı üzerine sohbetler yapıldı. Öte yandan ülke gündeminden düşmeyen pandemi ile alakalı korunma yöntemleri konuşulurken Saraç, dezenfekte konusunda dikkat edilmesi gerekenleri izleyiciler ile paylaştı.

BAŞPINAR’DAN LEZZETLİ TARİF

Öte yandan insan sağlığının korunmasında balığın önemine vurgu yapılırken Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu Hüseyin Başpınar, aşçı olarak katılım sağladığı programda kiremitte alabalık yemeği pişirdi.

BALIĞIN BESİN DEĞERLERİNİ KAYBETMEMESİ İÇİN KENDİ SUYUNDA PİŞMELİ

Başpınar, yemeğini hazırlamadan önce tarifi hakkında bilgilendirmelerde bulunarak şunları söyledi;

“Bugün çok standart pişirme teknikleri ile yemeğimizi yapacağız. Kızartma ve ızgara yapmayacağız. Bunun sebebi ise besin değerlerini çok fazla öldürmemek. Fırında kiremit kapta alabalık yemeği yapalım diye düşündüm. Balık kendi suyunda piştiğinde besin değerleri kaybolmuyor. Bu yüzden güveçte yapacağım. Fakat ızgarada veya derin yağda pişirme yöntemini uyguladığımız da protein kaybı çok fazla oluyor. Alabalık çok nötr bir balık olduğu için diğer balıklara göre aromatik olmadığı için bunu sebzeler ve özellikle mantarla kullanmayı tercih ediyoruz. Mantarın içerisinde olan aroma alabalığın tadına renk vermiş oluyor. Böylelikle lezzetli bir yemek ortaya çıkarmış olacağız”

ŞİKEL VE SARAÇ BAŞPINAR’IN TARİFİNİ BEĞENDİ

Yemeğin hazırlanışı sırasında konuşan Şikel ve Saraç, Başpınar’ın tarifini oldukça lezzetli ve yararlı bulduklarını ifade ettiler. Yemeğin pişirilmek üzere fırına verilmesinin ardından program ülkenin genel sağlık durumuyla alakalı yapılan sohbetlerin ardından sona erdi.

BAŞPINAR’IN MEZUN OLDUĞU OKULDAN BAŞARI DİLEKLERİ

Konu ile ilgili sosyal medya üzerinden bilgilendirmede bulunan Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezun olan öğrencileri Hüseyin Başpınar’ı televizyon programında gerçekleştirdiği sunumdan dolayı tebrik ederken başarılarının devamını diledi.

Ayrıca Başpınar’ın firma ile prensipte program anlaşması yaptığı edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Haber : Batuhan Güçlü

Kiremitte Alabalık Tarifi

-Alabalık
-10 adet mantar
-10 adet cherry domates
-6 tane yeşil biber
-3 diş sarımsak
-1 orta boy soğan
-Tuz
-Karabiber
-Limon

YORUMLAR

  • 0 Yorum