Silivri'deki Siyasi Parti İlçe Başkanlarından Anneler Günü Mesajları

Silivri’deki siyasi partilerin ilçe başkanları, dünyanın en güzel ve en değerli varlıkları olan anneleri onurlandırmak ve önemli olduklarını hissettirmek adına 10 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladılar. Duygu ve düşüncelerini en güzel sözcüklerle ifade eden siyasiler, duyarlılıklarıyla kamuoyu tarafından takdirle karşılandılar.

Silivri'deki Siyasi Parti İlçe Başkanlarından Anneler Günü Mesajları
Editör: Yaz Dostum
10 Mayıs 2020 - 16:20 - Güncelleme: 10 Mayıs 2020 - 16:33

İlçe başkanlarının sevgi dolu mesajlarında şunlar kaydedildi:

MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın : Anne, karşılıksız sevginin, şefkatin ve fedakarlığın simgesidir. Bir dokunuşu, bir sözü ve bazen bir bakışı titretir gönlümüzü. Her durumda evladı için atar tertemiz yüreği. Başımızın tacıdır anne. Yaşam kaynağımız ve bu hayatın her anında yanımızda aradığımızdır onlar. Bizleri yetiştiren ve yüreği yansa dahi vatana canımızı feda etmemizi isteyendir anne. Peygamber efendimizin de hadisinde söylediği gibi unutmayalım ki; Cennet annelerin ayakları altındadır. Buradan çıkaracağımız sonuç ile üzerimize düşen görev bu hayatta evlatları için her şeyin en iyisini isteyen kıymetli annelerimizi kırmamak, incitmemektir. Annenin sevgisi, merhameti evladı için en büyük hazinedir. Başta şehit anneleri ve saygıdeğer annem olmak üzere tüm annelerimizin anneler gününü en kalbi duygularımla kutluyor, vefat etmiş annelerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu : Ömürlerini evlatlarının ve ailelerinin huzuru ve mutluluğuna adayan, rızasını alamadığınız takdirde cennet yüzü dahi göremeyeceğimiz hürmetlerin en büyüğünü hak eden annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, Ahirete irtihal etmiş tüm annelerimizi de rahmetle yad ediyorum.

BBP Silivri İlçe Başkanı Ramiz Aksu: Müslüman, annesinin kıymetini her gün bilir. Annelerin kıymeti bir günde anlaşılamaz. Tek günlük hatırlamalar gönül almaktan öte bir anlam ifade etmez. Hayatının bütününde anne ve babasına nezaket gösteren bir insan, her gününü ihya etmiş demektir. Dinimiz, her günün anneler günü olmasını ister. İslam dininde anne, çok muhterem ve yücedir. İslam’ın verdiği yüksek mevkii hiçbir sistem anneye verememiştir, “Cennet annelerin ayakları altındadır” sözüyle âbideleşen anne, başka hiçbir sistem, doktrin ve anlayışta bu kadar büyümemiştir. İslam dini, onların kıymetini bir güne sığıştırmamıştır. Anneler her gün gönüllerde açan bir çiçek gibidir. Ben çiçeğimi 20 yılı aşkın bir süredir kaybetmenin hüznünü yaşıyorum başta ebediyete intikal etmiş Anneme ve Annelerimize ALLAH'tan rahmet diliyorum. Tüm annelerimizin Anneler Gününü şimdiden kutluyorum.

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen : Çocuklarına dürüst yaşamayı, onurlu, iyi ve ahlaklı bir insan olmayı öğreten annelere layık olmanın yolu onları senede bir gün anmak değil, hak ettikleri sevgi ve saygıyı her daim göstermek, öğrettikleri değerleri yaşatmaktır. Anneleri kutsal bilen halkımız yaşadığımız bu topraklara da anavatan adını vermiştir. Bizim için vatan bizi doğuran, büyüten ve bugünlere getiren bir anadır. Bir çocuğun nasıl annesine, babasına ve tüm ailesine karşı sorumluluğu varsa, bu topraklarda doğan bütün çocukların da en geniş ailemiz olan halkımıza ve vatanımıza karşı sorumlulukları vardır.

Bu sorumlulukların en büyüğü bu topraklarda barış içerisinde yaşamak, adaleti hâkim kılmak, bütün kardeşlerimizin iyiliği ve huzuru için çalışmaktır. Kimliği, inanışı veya görüşü ne olursa olsun bu ülkede yaşayan herkesi kardeşi bilen bizler bu görevimizi yerine getireceğiz. Kutuplaşmadan, ötekileştirmeden ve düşmanlıktan beslenenleri bir kenara itecek, yeniden gönül köprülerini kuracak ve hep birlikte güneşli güzel günlere aydınlık yarınlara yürüyeceğiz. Annelerimize bu yıl vereceğimiz en büyük hediye, Cahit Sıtkı Tarancı’nın; Memleket isterim Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;
Kuşların çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun; Kardeş kavgasına bir nihayet olsun. Memleket isterim Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun; Kış günü herkesin evi barkı olsun. Memleket isterim Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun; Olursa bir şikayet ölümden olsun. Dizelerinde bahsettiği huzur ve barış içerisinde bir Türkiye'dir.

Başta ülkemizin ve cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk gibi bir evladı yetiştiren Zübeyde Annemiz, istiklal uğruna can veren kahraman şehitlerimizin anneleri, vatan uğruna kanından kan veren fedakâr gazilerimizin anneleri olmak üzere tüm annelerimizin anneler günü kutlu olsun. Her annenin tenceresinin kaynadığı, çocuklarının yatağa tok ve huzurla yattığı, hiçbir ananın gözünde yaş olmadığı, bir günü değil her günü mutlu bir Türkiye diliyorum.

Gelecek Partisi Silivri İlçe Başkanı Ümit Beyatlı : Büyük başarılar, değerli annelerin yetiştirdikleri seçkin çocukların yardımıyla meydana gelir. Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir. Tüm annelerimizin anneler günü kutlu olsun.

Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu : Dünyada her güzel şey kadının  eseridir. Tüm annelerin anneler günü kutlu olsun.

Haber : Batuhan GÜÇLÜ

YORUMLAR

  • 0 Yorum