Batuhan Güçlü

Batuhan Güçlü


İYİ Parti’yi karıştıran kavga

11 Eylül 2019 - 00:21

Son dönemde parti içinde yaşanan görüş ayrılıklarıyla gündemden düşmeyen İYİ Parti’de siyasi çekişmenin dozu, partinin tek belediye meclis üyesi Ümit Seçkin’in ‘darp ve tehdit’ iddiasıyla tavan yaptı.

 

Aslında iddia olmaktan çıktı. Ortada yaşanan gerçek bir kavga var.

 

İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, tatsız konunun basına yansıması üzerine suskunluğunu bozarak yazılı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Seçkin’in iddiasına karşılık ilk olarak babasının saldırıya uğradığını söyleyen Avukat İlçe Başkanı, “Maalesef seçilmesinde belki de şahsen en büyük paya sahip olduğum İYİ Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Ümit Seçkin, evimize davetli olarak geldiği halde sohbet halinde oldukları 60 yaşındaki babama saldırmış ve kendisini darp etmeye çalışmıştır. Yine maalesef bu girişiminde kısmen de olsa başarılı olmuş, olay adli mercilere de yansımıştır. 60 yaşında evine çağırdığı, evin evladı olarak nitelediği, haftanın en az 3-4 günü gece 02:00-03:00'lere kadar misafir ettiği şahıs tarafından hakaret ve saldırıya uğrayan babam da mukavemet ederek kendini korumuştur” diyerek esas mağdurun kendileri olduğunu savundu.

 

Öyle ya da böyle… İki taraf da kendisini ‘haklı’ ilan ede dursun, bu şiddet olayı İYİ Parti’nin ilçemizdeki demokratik atmosferine gölge düşürmüştür.

 

Parti içerisindeki basit bir takım fikir ayrılıklarının ötesinde olan bu krizin, toplu istifalar şeklinde patlak vererek büyümesi bekleniyor. (bir temenni değil)

 

Son tahlilde İYİ Parti, yeni ancak siyasi hegemonyaları değiştirme gücü olan bir oluşum.

 

Olayların neden bu noktaya geldiğini herkesin şapkasını önüne çıkarıp bir sorgulaması gerekiyor. Birinci derece akrabalık ilişkileri, maalesef ki genç İlçe Başkanına bazı pürüzler yaşatıyor ve İYİ Parti’nin kurumsallaşmasına zarar veriyor.

 

Ve herkesin aklına takılan bir soru var. Ümit Seçkin yüzündeki morlukla yaşadıklarını basın mensuplarını anlatırken, “Maalesef ki (olay) İYİ Parti İlçe Başkanı Ozan Ersaraç’ın ikamet ettiği yazlığında meydana geldi. Beni bir takım konuları görüşmek üzere davet ettiler, babası aracılığıyla konuları konuşurken, babası kendisinin bir takım soruları yönlendirebileceğini benim orada bir söz sahibi olmadığımı ifade ettikten sonra yumruk atmaya başladı…” demişti. Bu sorular neydi? Kavganın altında yatan asıl neden ne? Herkesin merak ettiği işte tam da bu nokta. Çünkü borç dedikodusu ve iftira gibi ortaya atılan nedenler pek de inandırıcı gelmedi kimseye… Durduk yere de yumruk yumruğa gelinmedi ya?!

 

Velhasıl İYİ Parti’de giderek derinleşen çatlak, partiyi iç tartışmalara kilitledi. Partiye gönülden bağlı olmasına rağmen ilçe teşkilatına küskün olan kişilerin sayısı da artmakta… Ersaraç’ın bu noktadaki tavır ve tutumu, özellikle partililerin aidiyet duygusu açısından çok önemli.

 

Kendisi bu rüzgârı tersine döndürebilecek birikime sahip. Zaman daha fazla aleyhe işlemeden İYİ Parti çatısı altında birlik ve beraberlik ruhunu yeniden yakalamak elzem oldu diyorum… Durumun İl Başkanlığına yansıdığı da duyumlarım arasında... Bakalım bundan sonra neler olacak, bekleyecek ve göreceğiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum