Batuhan Güçlü

Batuhan Güçlü


Silivri'ye Barınma ve Aş Evi Yapılmalı!

22 Ağustos 2019 - 11:38

Merhaba sevgili okurlar,
 

Biliyorsunuz ki modern bir çağdayız. Komşuluk ve insaniyetlik duygularımızda geçen her yılla birlikte azalmakta... Beni sosyal medya üzerinden takip eden kişiler bilirler, 'Silivri'ye bir barınma evi ve aş evi' yapılmasıyla ilgili yazılar yazıyorum. Bu konuda her kesimden destek mesajları aldığımı söylemeliyim.
 

Bazı kardeşlerimiz, abilerimiz her ne kadar bu konuda tutarsız düşüncelere kapılsalar da ben ilçemize böyle bir uygulamayı hayata geçirmenin oldukça etkili olabileceğini düşünüyorum.Tabi ki sizlere bu fakir, bu aç veya evsiz diye bir şey söyleyemem. Ama barınma evi ve aş evinin ne olduğunu bilmeyen kişiler için ufak bir tanımını yapabilirim. (Bilmeyenler için bunu özellikle belirtmek istiyorum)

 

Nasıl bir aş evi kurulmalı?
 

Evinde yemeğini pişiremeyen bir ailenin ferdi istediği zaman çıkıp o 7/24 kaynayan kazandan tenceresini doldurabilmeli... Yolda gezdiği sırada karnı acıkan bir vatandaşta istediği zaman o aş evine gelip yemeğini yiyebilmeli yani bu zengin bu fakir diye bir ayrımcılık gözetilmemelidir.
 

Barınma evi peki nasıl olmalı?
 

Kişi evden çıkarılmıştır, istediği zaman ailesiyle birlikte barınma evine sığınmayagelebilir. Yolda kalmış veya sokakta yaşıyor herkes bu uygulamadan sorgusuz sualsiz faydalanabilmelidir.
 

Ben aş evi ve barınma evinin hayal gibi gözükse de ilçemize bir değer katacağını ve tüm vatandaşların kalbinde yer edineceğini düşünüyorum. Kimin ne olacağı bu hayatta asla belli olmaz, bu konuların dalgaya kesinlikle alınmaması gerekiyor.
 

İlçemiz bu uygulamayı hayata geçirebilecek güçte.. O kadar yardımlaşma derneği adı altında toplanan yöre derneklerimiz var. Hepsi bir ipin ucundan tutabilirler. Oda başkanları, siyasiler hepsi birlik olup Silivri Belediyesi ve İlçe Kaymakamlığı koordinesinde daimi sürecek olan bir çalışma başlatabilirler.
 

Ben herkesi bu konuda birlik olmaya davet ediyorum. Herkesin çorbada tuzu olsun. Zengin, fakir ayrımı yapılmasın. Emin olun ki betondan, asfalttan çok insaniyete ihtiyacımız var.
 

Gelin birlik olalım...
 

Sevgilerimle...

YORUMLAR

  • 0 Yorum