Batuhan Güçlü

Batuhan Güçlü


Sol'da ayrılık, Sağ'da yalnızlık var

14 Şubat 2019 - 13:32

Yerel seçimlere günler kaldı diyebiliriz. Taşlar yerine oturmaya başladı. Bir tarafta Cumhur diğer tarafta Millet İttifakı var. Ayrıca DSP Silivri Adayı Selami Değirmenci'nin kurduğu Halk İttifakı’nı da unutmayalım. Sağ’daki oylar birleşse de Sol'daki oylar bölünecek gibi duruyor. 

 

Bora Balcıoğlu'nun CHP Silivri Adayı Özcan Işıklar'ı desteklemesi seçimin seyrini değiştirebilir. Vatandaşın aklındaki soru şu; Balcıoğlu, Işıklar'ın birlik çağrısına karşılık olumlu yanıt vererek yanında olacak mı? Her ne kadar Balcıoğlu, CHP'nin yanındayım dese de Işıklar'a karşı nasıl bir duruş sergileyeceği merak konusu… 

 

Partiler arasındaki seçim yarışında Sol'daki uyuşmazlık Cumhur İttifakı’nın yararına olabilir. Cumhur İttifakı Silivri Belediye Başkan Adayı MHP'li Volkan Yılmaz'ın ilçede daha çok tanınması adına güçlü bir işbirliğine ihtiyacı var. Yılmaz'ın seçim sürecinde yaptığı çalışmalara AK Parti'nin desteği yeterli belirginlikte değil. İttifak olarak hiç ayrılmamaları gerekiyor ancak bu pek de mümkün olmuyor gibi... 

 

Yılmaz, köy ziyaretlerine henüz başlayamadı. Işıklar'ın bu ziyaretleri bir an önce gerçekleştirmesi stratejik olarak kendisini bir adım daha öne çıkaracaktır. Köylerdeki vatandaşların CHP sevgisinin biraz daha körüklenmesi gerekiyor. İYİ Parti'nin içerisinde siyaset geçmişi uzun yıllara dayanan kişilerde var. Bu kişilerin Işıklar'ı seçim sürecinde yalnız bırakmamaları konusunda olumlu düşüncelere sahibim. Parti olarak belediyede yer edinme istekleri Işıklar'a başkanlığı bir kez daha kazandırabilir. 

 

Selami Değirmenci'nin parti değiştirmesi ve destekçilerini de yanına çekmesi Sol'da ayrılığa neden oldu. Işıklar'ın bu konudaki tavrı gelin birleşelim şeklinde olsa da Değirmenci, Işıklar'a olan küskünlüğü nedeniyle isteği geri çevirdi. Cumhur ve Millet İttifaklarına karşı Halk İttifakı’nı kuran Değirmenci, Sol'un diğer kanadından yola devam edecek. 

 

İlçedeki diğer partilere genel olarak baktığımızda Saadet Partisi de Silivri Adayını belirledi. Avukatlık görevi yapan Şükrü Yıldırım seçimlerde boy gösterecek. Öte yandan BBP Silivri İlçe Başkanı Ramiz Aksu'ya Silivri Adayını belirlemesi üzerine yetki verildi. BBP'de Başkan Adayının kim olacağı netlik kazanmazken, Demokrat Parti ve diğer partilerde başkan adayları henüz belirlenemedi. 31 Mart Yerel Seçimlerine kadar soldaki tartışmalar süreceğe benziyor. 

 

Mücadelenin siyasi nezaket içinde ortaya koyulduğu, huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleşen bir seçim süreci olmasını diliyorum. Sevgi ve saygılarımla..

YORUMLAR

  • 0 Yorum