Batuhan Güçlü

Batuhan Güçlü


Vefa gösterince oluyormuş!

05 Mayıs 2019 - 14:23

Merhaba sevgili okurlar;

Sonunda rahat bir nefes aldık diye bilirim. Uzun süredir Silivrispor ligden düşecek mi? Kalacak mı? Ne olucak? gibi sorular sonunda yanıtını buldu. Ateş hattından günlerdir çıkamayan takımımız son haftalarda öyle güzel mücadele örneği sergiledi ki bu hırsını lig’in başında gösterseydi kesinlikle tekrar 2.Ligde olurduk.

 

Gözlemlerime göre taraftarın azmi oyunculara yansıdı diyebilirim. Lig’in başından beri mücadelelerinde galibiyet yüzü göremeyen kırmızı-mavili ekip, taraftarın devreye girmesi ile birlikte adeta gaza bastı. Tabi buna vesile olan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a ayrıca teşekkür etmek geriyor. Malumunuz, kendisi 31 Mart Yerel Seçimlerinde başkanlığı açıklanır açıklanmaz Silivrispor için destek kampanyası başlatmıştı. Yani benzine ateşi verdi. İlçe sakinleri de yeni başkanının destek çağrısına kulak vererek ligin son haftasına kadar tribünleri, doldurdu. Derler ya, bizim Türk milleti gazla çalışır diye… Aynen de öyle oldu. Taraftar coşkuyu verdi. Oyuncular hiç oynamadıkları gibi top çevirmeye başladı. Unutmayalım ki, Osmanlı Devleti’de her savaşa gittiğinde yanında Mehter Takımı’da vardı. Yani bu durum bizim DNA’mızda var. Şaşırmamak gerek..

 

Öte yandan takımın başında olan değerli başkanımız, Akgün Duru, ligin başından beri büyük bir sabır örneği göstermiştir. ‘Lig’den düşmeyeceğiz’ dedi ve düşmedik. Kendisi sezonunun başında çok yalnız kaldı. Takıma destek için çalmadık kapı bırakmadı. Hatta oyuncuların ücretlerini verebilmek için, kızının arabasını sattığı bile dilden dile dolaşıyor. Böylesine zor bir süreçten geçmek hiç kolay değil, sezonu atlattık ama nasıl atlattık? Gelin birde ona sorun… Bu takımın Akgün Duru gibi düşünceli insanlara ihtiyacı var. Umarım menfaat gözetmeyen insanlar, hep bu takımın yanında olur.

 

İnanış ve düşünceli insanlar demişken, Kasaba Taraftar Grubu’nu da unutmayalım. Onlar her zaman olduğu gibi iyi günde de kötü günde de takımın yanında oldular. İrfan Bozdağ’ın önderliğindeki amigo ekibi, Silivrispor için hep bir umut ışığı olmuştur. Kar, çamur, yağmur demeden takımlarından desteği esirgemediler. Maddi destek verilmesi gerek dediler, kendi aralarında toplayıp takımın hesap numarasına havale ettiler. Onlarında bu başarıda payı var. Bir meşalede benim için yakın. Her zaman bu takımın yanında olmanız dileğiyle…  

 

Ayrıca sizler için genel bir değerlendirme yaptım, ligin ilk haftasından itibaren Teknik Direktör Özgür Ergün’ün yönettiği takımımız 12. Hafta mücadelesine kadar bir galibiyet ve bir mağlubiyet şeklinde ilerledi. Ardından 14 hafta boyunca galibiyet yüzü göremeyen takımımız küme düşme durumuna kadar geldi. Teknik Direktör Bülent Akan’ın görevi Ergün’den devralmasının ardından kümede kalma mücadelesinde son düzlüğe giriliyordu. Artık tecrübeli, teknik patron nasıl konuştuysa takımla adeta bir şahlanış oldu. Galibiyet üzerine galibiyet elde ettik. Oyuncular hiç oynamadıkları gibi hırslı ve azimli oynadı. Demek ki yeni Teknik Patron’da da iş var. Gelecek sezonda Akan’ı tekrar oyuncuların başında görmek lazım.  Sezon boyunca 10 galibiyet, 9 beraberlik ve 13 mağlubiyet kazanan takımımız, karşı fileleri 30 kez havalandırdı ve kendi kalesinde toplam 29 gol gördü. Sezonu +1 averaj ile tamamlayan kırmızı-mavili ekip 39 puan toplayarak Ligi 9. sırada noktaladı. Lig’de kalmayı başaran Silivrispor’a gelecek sezonda şimdiden canı gönülden başarılar diliyorum. Takıma sahip çıktıkça, daha üst liglere tırmana bileceğimize eminim. Yeter ki herkes ilçesinin takımına vefasını göstersin.

 

Sevgilerimle…

YORUMLAR

  • 0 Yorum