Batuhan Güçlü

Batuhan Güçlü


Her Yönüyle Silivri eserinde İsmail Güçlü emeği

24 Mayıs 2022 - 06:55

Silivri Belediyesi, geçtiğimiz Şubat ayında ilçede sağlık ve eğitim alanında önemli hizmetlerde bulunan merhum Dr. Cemal Kozanoğlu’nun vefatının 21’inci yıl dönümü vesilesiyle anma programı düzenledi. Programda konuşan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın davetlilere bir sürprizi vardı. Silivri tarihinin bahsedildiği ilk yazılı eser olan 1994 yılında Kozanoğlu’nun kaleme almış olduğu “Her Yönüyle Silivri” adlı kitabı yeniden basıma gönderdiklerini belirten Başkan Yılmaz, programda yer alan tüm davetlilere de söz konusu kitabı hediye etti. 

Eserin unutulmaması ve gelecek nesillere de ulaştırılması adına Yılmaz’ın bu çabasını öncelikle herkes gibi takdirle karşıladığımı belirtmek istiyorum. Çoğaltılan kitabın bir tanesi de belediye personelleri tarafından elime ulaştırıldı. 

Bu kitabın benim için manevi değerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Dr. Cemal Kozanoğlu ile birlikte rahmetli babam İsmail Güçlü yakın arkadaşlardı. Yedikleri içtikleri neredeyse ayrı gitmezdi. Eski Silivri Belediye Başkanı Selami Değirmenci’nin destekleri doğrultusunda basılan bu kitabın içeriğindeki fotoğraflar babam İsmail Güçlü tarafından hazırlanmıştır. Birçok fotoğrafı da bizzat kendisi çekmiştir. Bundan sebep de kitabın en arka kısmında ismi geçmektedir. 

Ben daha yeni doğduğum vakit basılan bu kitabı ilk eline alan isimlerden olan babamın anma programında yad edilmemesi, yeniden çoğaltılan kitabın içeriğinde dahi herhangi bir cümle ile bahsedilmemesi son derece incitici. 

Çok derin saygı duyduğum Kozanoğlu’nun Ailesi anma programında plaket ile onurlandırıldı. Yapılması gerekende buydu. Ancak, törene kitabın hazırlanması için büyük emeği olan babam adına benim veya ailemden herhangi birimizin davet edilmediğini buradan açıkça söyleyebilirim. İki dostun birlikte yapmış olduğu ortak çalışmada Güçlü Ailesi’nin emekleri olduğu unutulmamalıydı. Şöyle ki; plakette veya herhangi bir eşya da gözümüz yok. Maneviyata saygı imajları verilirken bu önemli detayın atlanması büyük bir ayıp. 

Şu anda Başkan Yılmaz’ın 3. dönemde yaptığı çalışmalar bülten haline getirilerek “Her Yönüyle Silivri” kitabı ile birlikte dağıtılıyor. Bu eser, ortak bir çalışma ile hayata geçirilmiş kıymetli bir kaynaktır. Bana ve aileme yapılan bu ötekileştirici tavır umarım ki başkalarına da yapılmaz.  

Babam İsmail Güçlü’yü bu vesileyle bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyor; Silivri’ye yaptığı katkılardan dolayı şükranlarımı sunuyorum…

YORUMLAR

  • 0 Yorum