Kalender Battal

Kalender Battal


Cennet, Metaverse (Sanal Gerçeklik) Değildir

07 Mayıs 2022 - 20:33 - Güncelleme: 07 Mayıs 2022 - 20:37

**
Değerli Dostlar! İslam alemi, cihatçı, (selefi) tarikatçı, hilafetçi gibi fırkalarda boğulurken veya sahte mehdilerin arkasında boş yere zaman öldürürken; elin gavuru dediğimiz dünya insanlığı bilim ve teknolojide akıl almaz mesafeler kat etti.


En son olarak da öyle bir şey yaptılar ki, sanal gerçeklik (metaverse) denilen bir sistemde insanları buluşturmayı başardılar. Üstelik dokuma, koklama ve öpüşme hazzını vererek. Bu dünyada insana âdeta cennet hazzı yaşatıyorlar. Belki de çokta uzak olmayan ileriki bir zamanda geçmişteki sesleri binlerce yıl önce ölmüş kişilerle bütünleştirerek, geçmişle geleceği buluşturacaklar.

Yani bir kişi, bin yıl önce ölen birisiyle sanal gerçeklikte buluşup konuşacak. Ona dokunabilecek. Tıpkı Kur’an’da Hz. İsa’nın ölüyü diriltmesi gibi bir şey yaşanacak insanlık alemi veya ashab-ı kehf olayı hayatımızda yeniden gerçek olacak.

Değerli Dostlar! Rabbimizin nef'hasıyla (ruhu ile) bütünleşmiş olan insan için bunlar hiçte zor şeyler değildir. Ne yazık ki gözümüzün önünde gerçekleşen olaylar, başını kuma gömerek kendisine kurtarıcı (mehdi) arayan Müslümanlar için akıl dışı gözükmesine şaşırmamak lazım. Çünkü Müslümanlar, insanın aciz yaratıldığına inanıyorlar. Halbuki, Rabbimizin yüce kitabında insanı yaratılış olarak eşref-i mahluk tanımlamaktadır. İnsan oğlu her konuda bütün varlıklardan üstün olarak yaratmıştır. İnsan oğlu yalnız yüce yaratıcıya karşı acizdir. Kur’an’ı değerleri iyi anlayamayan bazı İslam alimleri ise, insanı aciz varlıklar olarak tarif etmişlerdir.

Değerli Dostlar! Vakit çok geçmeden İslam alimleri şunu idrak etmelidirler, Rabbimizin külli (sınırsız) olan sıfatları, insanda cüz'i (sınırlı) dır. Örneğin, Rabbimiz her şeyi anında görür. İnsan ise sınırlı olan bir görmeye sahiptir. Rabbimiz her sesi işitir. İnsan ise kulağının duyabileceği frekanstaki sesleri işitir. Rabbimiz tekvin (yaratmak) sıfatıyla kaimdir. Bu sıfat insanda da vardır. Yani Allah yaratıcılıkta küllidir. O her şeyi yaratır. İnsan ise yaratıcılıkta cüz'idir. Yani sınırlıdır.

Değerli Dostlar! Yazımızı okuduğunuzda göreceksiniz ki  Allah’ın Kur’an-ı Kerim’de anlattığı insan ile, din alimlerinin din adına çizdiği insan profili arasında büyük bir fark vardır. İşte, Müslümanlar kendilerine sonradan giydirilen bu cehalet gömleğini yırtıp atmadıkça, aklen ve ruhen Kur’an’daki gerçeklerle bütünleşemedikçe ezilmeye sürünmeye devam edecekler.

Değerli Dostlar! Elbette ki cennet, metaverse (sanal gerçeklik) değildir. Orada, ruhlar yeniden yaratılan bedenlerle bütünleşerek Kur’an-ı Kerim’de vaat edilen hayatı gerçek kimlikte yaşayacaklardır.

Değerli Dostlar! Bizler sesimizin uzaklara daha uzaklara gitmesini istiyoruz. Müslümanların, sahte mehdiler aramak yerine, Kur-an ile aklı, insan bedeninde bütünleştirerek bilimsel yönden çağa damga vurmasını istiyoruz. Bunun içinde kitlelere yakından hitap etmemiz gerekiyor. Yani konferanslar yoluyla insanlarla buluşmamız gerekiyor. Bu konuda bizlere yardımcı olacak kardeşlerimize müteşekkir oluruz. Televizyon, radyo yoluyla anlatmaya hazırız inşallah.

Selam ve Dua ile…

KALENDER BATTAL



 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Akkkaya
    1 yıl önce
    Kıymetli hocam yazılarınız muhteşem. Rabbim yolunuzu pür bur eylesin.