Kalender Battal

Kalender Battal


Kur'an-ı Kerim Ramazan Ayında İnzal Oldu

11 Nisan 2022 - 20:56

**
Değerli Dostlar! Ramazan ayının güzelliği ve tutulan orucun sevabındaki yücelik Kur'an-ı kerimin bu ayda inzal olmasından kaynaklanmaktadır. 


Allâhü Teâlâ Hazretleri, Bakara Suresi Ayet 185’te, “Ramazan ayı ki: İnsanlar için hidayet rehberi olan, doğru yola ileten, doğru ile yanlışı birbirinden ayıran; apaçık kanıtları içeren Kur'an o ayda indirildi.” buyurmaktadır.

Kardeşlerim, Rabbimiz bu ayda oruç tutanları sınırsız bir af kapsamına almıştır. Hz. Muhammed’in beyan ettiği gibi, “Her kim ramazan ayında bir gün oruç tutarsa cehennem ateşinden bin yıllık bir mesafede uzak kalır.” Bu hadisi şeriften anlıyoruz ki Ramazan ayında Allah rızası için bir ay yemesini içmesini terk edip, bütün günahlardan sakınarak oruç tutan mümine cehennem kapıları kapanır. Cennet kapıları ardına kadar açılır. O kulun geçmiş günahları bağışlanır.

Değerli Dostlar Dikkat Ederseniz, Rabbimiz her fırsatta Kur'an’ın yüceliğini öne çıkarmaktadır. İnsanoğluna Kur'an-ı Kerimin kelamı olduğunu hatırlatmaktadır. Onun için diyoruz ki Kur'an-ın güzelliğin ve edebi nazım bakımından  ulaşılmaz oluşunun, Arapça yazılmasından değil; bilhassa kelamullah oluşundan kaynaklanmaktadır.

Zaten Arapçanın lisan olarak dünya çapında meşhur olması da Kur'an-ı Kerim’in Arapça yazılıp okunmasından kaynaklanıyor. Allâhü Teâlâ hazretleri adem oğlunun insani değerlere yücelmesi ve hayvansal duygulardan arınması için, oruç ibadetini bizlere ibadet olarak sunmuştur.

Bundan dolayı diyoruz ki; mü'minler Ramazan ayında oruç tutarken mutlaka kendi nefislerini hesaba çekmelidirler. Helal ve haram bakımından hayatlarına Kur'an-ın akışına göre yön vermelidirler.


Selam ve Dua ile…

KALENDER BATTAL

 

YORUMLAR

  • 1 Yorum