Kalender Battal

Kalender Battal


Kur'an-ı Kerim, Allah Kelamıdır

28 Nisan 2022 - 20:49

**
Değerli Dostlar! Gerek Tevrat ve Zebur, gerekse İncil Yahudi kavmine inzal olunan ilahi gerçekler olmakla beraber, bir zaman sonra beşer eli değmiş ve insani sözler bu kitapları asıl mecrasından çıkararak beşeri kimliğe büründürmüşlerdir.


Kur’an-ı Kerim İse, inzal olurken bir yandan vahi katipleri tarafından kayda geçirilmiş, bir yandan da yüzlerce sahabi tarafından ezber yoluyla hafızalara kaydedilmişti. Yani neresinden bakarsanız bakınız, insani fikirlerin Kur'an-ı Kerim’e sokulması imkansız hale getirilmişti.

Hz. Ebubekir'in hilafeti döneminde kitap haline getirilirken de aynı hassasiyet gösterilmişti. Yani Kur'an-ı Kerim’i kitap haline getirmek için kurulan heyetin zaten kendileri hafızı kelam idiler. Yine de getirilen sureler ve ayetler için şahitler isteniyordu. Bu da yeterli olmuyor, ayrıca o surenin veya ayetin hafızların ezberinde olması gerekiyordu. Yani Tevrat ve İncil rivayetten geldiği halde, Kur'an-ı Kerim vahyin gelişiyle beraber hem kayda alınmış ve hem de yüzlerce sahabe tarafından ezberlenerek beşeri tüm tedirginlikler ortadan kaldırılmıştı.

Değerli Dostlar! Kur'an-ı Kerim’in ilahi vahyin eseri olması hususunda en büyük özelliklerinden biri de, gerek edebi nazım anlamında ve gerekse vazettiği hükümlerin tüm insanlık alemini kuşatması açısından bütün zamanlara ve beşeri fikirlere meydan okumasıdır. Rabbimiz Kur'an ayetleriyle yalnız Hz. Muhammed dönemindeki Arap şairlerine meydan okumakla kalmamış, ilâ yevmil kıyâmeh bütün edebiyatçılara, şairlere ve felsefecilere meydan okumaktadır. Arzın, semanın ve tüm yıldızların yaratılışı hususunda ortaya koyduğu bilimsel değerler, zamanımız bilim adamlarını da şaşkına çevirmiştir.

Değerli Dostlar! Elbette ki Kur'an-ı Kerim bilim kitabı değildir. Ancak bilimi bilimselliği ve bilgeliği teşvik eden, tüm insani değerleri içinde barındıran ilahi kelamdır. Diğer peygamberlere inzal olunan kitaplar ve sahifeler, o kabilelerin kültürlerini öncelerken, Hz. Muhammed’e inzal olunan Kur’an-ı Kerim, kabile ve kavim taassubu gözetmeden insani değerleri öncelemektedir.

Alman İmparatoru Bis Mark’'ın şu tespiti elbette ki taktire şayandır. "Bütün beşeri ve semavi din kitaplarını inceledim. Tetkik edip araştırdım. Beşer eli değmemiş yegane kitap Kur-an’ı Kerim’i buldum." Selam olsun, onu getiren peygambere."

Selam ve Dua ile…

KALENDER BATTAL



 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Akkkaya
    1 yıl önce
    Hocam yazılarınızın bilgileri netliği ve anlaşılırlılığı Muhteşem. Rabbim razı olsun. Kaleminize Kuvvet