Kalender Battal

Kalender Battal


İlim Müminin Yitiğidir

07 Şubat 2022 - 20:27 - Güncelleme: 07 Şubat 2022 - 21:37

**
Değerli dostlar, bizlere insan olma şerefini bahşeden Rabbimize ne kadar teşekkür etsek azdır. O bizleri insan yarattı. Dünyayı, cenneti ve cehennemi bizim için hazırlayıp donattı. Kur'anı biz insanlara gönderdi ve bizleri Kur'anı öğrenip yaşamakla sorumlu tuttu.


Değerli dostlar, Kur'an cennetin güzelliklerinden bahsettiğinden dolayı, cennet hayatına ulaşmak için güzel ameller işliyoruz. Cehennemin korkunçluğundan uzak durmak içinde haramlardan ve mekruhlardan kaçınıyoruz.

Rabbimiz yüce Kur'anında dünyadan da bahsediyor, aklımızı dünyanın yaratılışına da yormamızı istiyor.

Değerli dostlar, Müslüman olarak bizler dünyanın yaratılışına akıl yoruyormuyuz? Hayır yormuyoruz. Tüm dünyada bilimin öncüleri olarak kabul edilen İbni Rüşd'ü den, El Kindi'den, Farabi'den, Harezmi'den haberimiz var mı? O İbni Rüşdü'nün kitapları batı üniversitelerinde yüzlerce yıl bilim kitabı olarak okutuldu.

İbrâhîm Suresi - 33 Ayeti Türkçe Meali: "Ve ikisi de (adetleri üzere sünnetullah ile) devamlı hareket halinde olan güneşi ve ay'ı size musahhar kıldı. Geceyi ve gündüzü de size musahhar kıldı."

Rabbimiz yukarıdaki ayette güneş ve ayın hareketlerinden bahsederken, bu esrar üzerine Müslümanlar neden akıl yormadılarda gayrı müslimler keşfetti? Çünkü, Müslümanlar bilimle uğraşmayı kendilerine zaman kaybı olarak gördüler. Çünkü, din alimleri Müslümanları cennet sevdası ve cehennem korkusu paradiğmasına sıkıştırdılar.

Dünyada bir dakika yaşayıp Allah'ı hatırlamanın, kabirde bin yıl yatmaktan daha hayırlı olduğunu Müslümanlara unutturdular. Ahiret yurdunu kazanmanın yolunun, Kur'anı değerleri akıl yordamıyla araştırıp ilahı kudreti ve yaratıcı gücü insanlara tanıtmaktan geçtiğini görmezden geldiler.
 
Değerli dostlar, islam öncüleri dediğimiz din alimlermiz derhal ve behamal İslami akılları Kur'andaki bilimsel verilerin teşvikine yönlendirmeleri gerekiyor.

Unutmayınız! Amerika aya çıkıyor, boşuna para harcıyorlar. Uzayda peynir mi var? Ekmek mi var? diyerek Müslümanların beyinlerini yoran alimlerin modası çoktan geçti.

Zaman Kur'anı iman zamanı, zaman kurandaki yaratılışı araştırıp bilimsel verilerle bütünleşme zamanı, zaman islam aleminin fen bilimlerinde, uzay bilimlerinde yeniden yükselme zamanı olmalıdır.

Selam ve dua ile...

Yazan: Kalender Battal

 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Akkkaya
    2 yıl önce
    Hocam İnşallah İslam alemi Bir gün Bilim ve teknikte güçlenerek yol alır.