Kalender Battal

Kalender Battal


Rabbimiz Makama Değil Takvaya Bakar

22 Şubat 2022 - 20:11

**
Değerli dostlar! Rabbimiz, Kur'an’ı Kerim’i, insani bedende yarattığı bizlere insani kimlik kazandırmak için gönderdi. Zaten bütün dinlerin amacı, insan oğlunu ahsen-i takvime yüceltmektir. Yani ilk yaratılıştaki gibi; şeref ve izzet sahibi kılmaktır.


Rabbimiz, yüce Kur'an’ında helalleri ve haramları, bizlere açıkça beyan etmiştir.

Haramlardan kaçınmak ve helallerle bütünleşmek, ibadet etmek, bizleri yalnız cehennemden kaçındırıp, cennete kavuşturmakla kalmaz; aynı zamanda bizlere dünyada şeref ve izzet kazandırır. Allah'ın ve insanların yanında itibarımızı artırır, kişiliğimizi yüceltir.


Değerli dostlar! Rabbimizin haram kıldığı menhiyata bulaşmak ise, insanın karakterini yok eder. Aklını bulanıklaştırır. İnsanların nefretini üzerimize çekmekle kalmaz; yuvamız yıkılır, aile düzenimiz dağılır gider. Çocuklarımız bundan çok zarar görür. Aile düzeni sarsılan toplumlarda devlet düzeni kalmaz.

Değerli dostlar! Helal olan şeylerden başka bir de Rabbimizin sevap kazanmak için bizlere tavsiye ettiği ibadetler var ki; bir mümin bunları yapınca, toplum tarafın sevilir sayılır. Rabbimiz bu kişiyi melekler katında anar. Örneğin sadaka veren, iyilik yapan, emanete ihanet etmeyen, yetimlere ilgi gösteren, komşularına yardım eden, küskün olanları barıştıranlardır bunlar. Zaten cennetin kapılarını hayru hasenat yapan müminlerin açacağını Resûl-i Ekrem efendimiz bizlere haber veriyor.

Değerli dostlar! Rabbimiz Kuranı Kerim’de, bizlere adaletten bahsediyor. Bilhassa yönetici konumunda olan kişilerden adaletli olmalarını istiyor. İslam ülkesindeki bir devlet başkanının tebaası onun evlatları gibidir. Kendi evlatları bolluk bereket ve ihtişam içinde yaşadığı halde, yönettiği insanlar sefalet denizinde yüzüyorlarsa; o devlet başkanı Rabbimizin huzurunda mes'uldur; Kur'an’ın aynasında kendisine yeniden çeki düzen vermelidir.

Değerli dostlar! Dünyevi konumundan dolayı, makamından mevkiinden dolayı hiçbir kimsenin Allah katında üstünlüğü yoktur. Rabbimiz katındaki üstünlük yalnız takva ile olur. Şayet bir kişi, görevinde İslami hakkaniyeti gözetemiyorsa, Rabbimiz katında büyük ceza alacaktır.

Selam ve dua ile…

KALENDER BATTAL


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum