Kalender Battal

Kalender Battal


İslam Alemi Neden Zilleti Yaşıyor?

30 Mayıs 2022 - 14:04 - Güncelleme: 30 Mayıs 2022 - 14:16

**
Rabbimiz Kur'an-ı Kerim’de, insan oğlunu dünya hayatında yüceltecek bütün değerleri ortaya koymuştur. Yani Müslüman, Kur’an-ı Kerim’deki tüm emirlere sahip çıkmalıdır. Tüm haramlardan kaçınmalıdır ki rızayı ilahiye nail olabilsin.

Yüce yaratıcı, Kur'an’da namazdan oruçtan ve diğer farziyetlerden bahsettiği gibi; gök bilimlerinden, insanın yaratılışından ve dünyanın yaratılışından da bahsetmiştir. Bu demek oluyor ki insan oğlu ibadetlere yöneldiği gibi, yüce Kuran’da bahsedilen diğer bilgilere de ciddiyetle eğilmelidir.

Değerli Dostlar! İslam alemi en güçlü evliyalarla birlikte İsrail’in kahrolması için beddua ederken; Filistin’in feyzü felah bulması içinde dua edip dururlar. Farkında iseniz ne beddualar kabul olur ve ne de dualar yerine gelir. Üstelik Allah dostu dediğimiz kişilerin duaları da içinde oldukları halde.

“İstanbul’da deprem olacaktı, ben durdurdum” diyecek kadar ileri giden Allah dostlarının duaları da olduğu halde sonuç alınamıyor. Sizce bunun sebebi hikmeti nedir? Ben söyleyeyim, namaz kılan Müslüman, oruç tutan Müslüman, her çeşit menhiyattan kaçınan Müslüman, Kur'an’da açıklanan dünyevi bilimlerden aklını ruhunu uzak tutarak başını kuma gömüyorlar.

Halbuki İsrail’in nüfusu çok az; fakat Müslümanda olması gereken teknoloji onda var. Adamlar geliştirdikleri hibrit sebze tohumlarıyla dünyayı kendilerine bağlamışlar. Her gün Filistinlilerin başına taş yağdırır gibi misket bombaları yağdırırken, bizler evliyalarımızı yanımıza almışız “Kahrolsun İsrail” diye bedduayla meşgulüz. İsrail denizlerde bilimsel araştırmayla doğal gaz bulup çıkarırken, biz Müslümanlar bilimsel çalışmalardan uzak birbirimizle savaş halindeyiz.

Yani Kur'an’daki dünyevi bilimleri ötelediğimiz için dualarımızda, bedduamızda Allah katında işe yaramıyor. Yani rabbimiz bize diyor ki, “Ey kulum! Ben Kur'an’da gök bilimlerinden bahsettiğim halde sen neden yoksun? Ben Kur'an’da insanın yaratılışından bahsettiğim halde sen neden ilgilenmiyorsun? Ben dünyanın yaratılışından bahsettiğim halde sen dünyanın neresindesin?”

Yani Rabbimiz bizim uzayda olmamızı istediği için gök bilimlerinden bahsetmiş.

Ey Müslüman sen dünyevi bilimleri Kur'an’dan çıkarırsan, yani yok sayarsan Rabbimde senin dualarını ve beddualarını yok sayar. Elbette ki teknoloji zebunu olan milletler ezilmeye mahkûmdurlar. Bunu asla unutmayalım. İstanbul’da olacak depremi kaldıracak kadar güçlü olan Allah dostu, Filistin için hiç mi dua etmedi? İsrail’e hiç mi beddua etmedi? Ettiyse rabbin o maneviyatı güçlü kişinin dualarını neden görmezden geldi?  Yoksa onun haşmeti varsayımdan mı ibaret?

Değerli Dostlar! Şunu asla unutmayınız ki, bizler Kur'an’daki dünyevi ilimleri görmezlikten gelirsek Rabbimizde bizim dualarımızı görmezden gelir.

Selam ve dua ile…

KALENDER BATTAL İRŞADİ



 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Akkkaya
    1 yıl önce
    Saygı değer Hocam Muhteşem bir Sunum olmuş. Rabbim sizlerden razı olsun.