Kalender Battal

Kalender Battal


Devletimiz Dini Cemaatleri Her Konuda Kontrol Altına Almalıdır

19 Temmuz 2022 - 19:16

**
Azîz Dostlar! Din adına kurulmuş cemaatler, dinimiz üzerinde kirli bir lekedir. Hangi cemaat olursa olsun hepsinde örgütsel algı vardır. Çok iyi niyetle yola çıkan bir cemaat dahi ileride hem dinimizin kirli lekesi olacaktır ve hem de devletimizin başına büyük belalar açacaktır.


Perşembenin gelişi çarşambadan belli değil midir?

Osmanlı imparatorluğu ne çektiyse din adına kurulmuş bu cemaatlerden çekti. Hiçbir zaman başı beladan kurtulmadı. En sonunda Arap kültürü kokan bu dinsel cemaatlerle baş edebilmek için denetim mekanizmaları oluşturmuştu ve böylece tüm tarikatları ve cemaatleri çok sıkı denetim altına almış olduğunu zannediyordu ki; Arap ülkelerinde dış güçler tarafından oluşturulan vahhabicilik yani selefilik ( haricilik) akımı İngilizlerle birleşerek Osmanlı’ya kan kusturdular. Bu demek oluyor ki çok sıkı denetimlere rağmen koca imparatorluk yine de dinsel cemaatlerle baş edemedi.

Çünkü kuruluş amaçları İslam’ı ihya etmek olan bu cemaatlerin başında amaçları, egoları ve düşünceleri farklı olan kişiler vardı. Bu cemaatler aynı ayete kendi pencerelerinden bakarak farklı yorumlar getiriyorlardı.

Azîz Dostlar? Konumuzun başında dedim ki cemaatler yüce dinimiz üzerinde kirli leke gibidirler. Evet dikkat ederseniz sünnete ittibayla tanınan ve Arap kültürü olan cübbe ve sarığı kendilerine simge edinerek ortaya çıkan bir cemaatin lideri vefat etti. Sonra o cemaatte post kavgası başladı. Aman Allah’ım birbirlerine bir kâfir denedikleri kaldı. Aman Rabbim! Bir baktık ki o cemaatin en çok öne çıkan kişileri vefat eden zatın çocukları değil mi?  Medyatik olan ve cübbesiyle meşhur olan bir hocaya demedikleri, etmedikleri kalmadı. Şantaj vari sözlerle babalarının kurduğu dergahı kimseye kaptırmayacaklarını gösterdiler. Sonrada Hristiyan vari bir konsül kurarak işin idaresini ele aldılar. Sonra bir baktık ki kendi aralarında sır kalan birçok kirli çamaşırlar orta yere dökülmeye başlamış. konsülün emirlerine karşı gelenler veya bu yolda bende söz sahibi olmalıyım diyenler düşkün ilan edilip aforoz ediliyorlar. Vay canına! Güler misin, ağlar mısın!?

Azîz Dostlar! Ne yazık ki din adına kurulmuş yüzlerce cemaatin gidişatına baktığımızda hemen hepsinin tek derdi, devletimizin bekasına darbe vurmak veya en azındansan belli kurumlarda söz sahibi olmak. O kurumlara kendi adamlarını yerleş girerek paralel bir yapı oluş tutmak. Zamanla devletimiz süpürge çırpar gibi bunları çırpsa da veya ağaç budar gibi budasa da yine de baş edemiyor bunlarla.

Aziz Dostlar! Rabbimiz gök bilimleri diyor, cemaatler zekat diyorlar. Rabbimiz insan'ın yaratılışından bahsediyor, bunlar bizim cemaatin adamından alışveriş yapmalı ki para bizim cemaate aksın diyorlar. Rabbimiz rızık Allah’ın üzerinedir buyuruyor, bunlar şu duayı okursanız rızkınız genişler diyorlar. Hülasayı kelam işleri güçleri zekat, sadaka ve hayru hasenat. Yani Rabbena hep bana, yani para, para, para…

Azîz Dostlar! Bu cemaatlerden devlet bütünlüğü duydunuz mu? Bilim ve teknoloji duydunuz mu? Tabi ki duyamazsınız, çünkü cemaatler bilimsel ve teknolojik verilerle donatılmış güçlü devlet istemezler. Nasıl ki güçlü bedene kanser hücreleri etki edemezse, bunlarda güçlü devleti etkileri altına alıp istedikleri gibi at oynayamazlar.

Kardeşlerim bir dahaki yazımızda Silivri’deki bir hocamızdan, Emin Çoraklı hocamızdan ve onun yaptığı güzel işlerden bahsedeceğim. Kalın sağlıcakla.

Selam ve Dua ile…


Kalender Battal İRŞADİ

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Akkaya
    1 yıl önce
    Hocam Allah Razı olsun. Yazılarınız çok güzel,çok açık ve toplumsal sorunlar. Ne Yazikki Doğru ve Yanlışlar Kur'an'a Göre değerlendirilmiyor. Teşekkürler.