Kalender Battal

Kalender Battal


Temizlik İmandandır

03 Mart 2022 - 21:03

**
Değerli dostlar! İslam dini, giyim kuşamda şekilselliğe değer vermediği halde, insan sağlığını yakından ilgilendiren temizlik konusuna ciddiyetle eğilmemizi bizlerden istemektedir.


Nübüvvet tebşiratı alan Hz. Muhammed, evine gelip uyuyunca Cebrail gelir ve Hz. Muhammed’e ikinci kez seslenir.

Müddesir süresi;

1- ey örtüye bürünmüş olan.
2 - Kalk ve uyar.
3 - Sadece Rabbinin büyüklüğünü dile getir.
4-  Elbiseni tertemiz tut.

5-  Her türlü pislikten uzak dur.

Bu beş ayeti getirir.

Değerli dostlar! Dikkat ederseniz, Rabbimiz insanoğlundan elbiselerini temiz tutmasını isterken; kalbini şirkten arındırmasını isterken, elbiselerinin şeklini hiç dikkate almamıştır. Yani biz Müslümanlara İslam’ın cübbe, sarık ve çarşaftan ibaret olduğunu göstererek, gönül takvasını unutturan sözde din  alimlerinin çok dikkate aldıkları sekilsellikten öteye geçmeyen afaki konulara hiç değinmemiştir. Bu alimler ya aklını kullanamıyorlar veya Müslümanları Arap kültürünün sevdalıları haline getirmek istiyorlar.

Değerli dostlar! Vahyin heyecanıyla muhatap olan peygamber, müddesir süresindeki inzal olunan bu ayeti celilelerle kendine gelmiş ve kalkınca yine aynı kıyafetlerini giyinerek tebliğ için sokağa çıkmıştı. Gittiği her yerde cahiliye müşriklerinin kıyafetleriyle Habibi Kibriya Efendimizin kıyafetleri arasında şekilsel bir fark yoktu çünkü Hz. Muhammed o kültürün içinde yetişmişti.

Yüce Rabbimiz, vahyin elçisinden insanları uyarmasını, temizliğe dikkat etmesini, takva olmasını isterken, giyim kuşam hakkında hiç bir telkinatta bulunmamıştır. Çünkü Rabbimiz, insanı şirk ile tanıştıran bütün simgelere karşı savaş açarken, şirk kokmayan kabile veya kavim kültürlerine dokunmamıştı.

Değerli Dostlar! Rabbimiz Kur'an ı Kerim’in birçok ayetinde temizlikten bahseder, yine birçok ayetinde aklımızı kullanmamızı ister. Kur'an ayetlerindeki bu sadeliği görmezden gelen koca koca din alimlerimiz, Kuran ayetlerini akıl paradigmasından çıkarıp, cübbe sarık ve çarşaf üçgeninde boğmaya çalışıyorlar. İspatları da gayet basit. Hz. Muhammed nasıl giyiniyordu? Onlara sorsanız ki, aynı dönemde Mekke ve Medine’de yaşayan Müşrikler, Yahudiler ve Hristiyanlar nasıl giyiniyordu? O zaman da bazı uydurma hadisleri okuyarak cevap vermeye çalışırlar. Yani akıl körlüklerini zayıf hadislerle veya hikayelerle ört bas ederler.

Değerli dostlar! Rabbimiz bizlerden temiz olmamızı istiyor. Aklımızı kullanmamızı istiyor, şirkten kalbimizi temizlememizi istiyor, tesettüre riayet etmemizi istiyor. Fakat giyim kuşamdaki şekilselliği kültürel tarza bırakmış.

Selam ve dua ile…

KALENDER BATTAL


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum